Mzdový spor v Lufthanse rozhodne arbitráž

NETKY.SK • 16 December 2016, 13:25 • 2 min
Mzdový spor v Lufthanse rozhodne arbitráž

BERLÍN - O podobe novej kolektívnej zmluvy v spoločnosti Lufthansa rozhodne arbitrážne konanie. Dohodli sa na tom v piatok zástupcovia najväčšieho nemeckého leteckého prepravcu a odborového zväzu pilotov (Vereinigung Cockpit). Nová mzdová dohoda má byť hotová do konca januára.

slovakia

left justify in out

„Dohodli sme sa na arbitrážnom konaní v snahe nájsť trvalé riešenie,“ uviedli odbory a zamestnávateľ v spoločnom vyhlásení. Odbory tiež súhlasili, že počas arbitrážneho konania nevstúpia do štrajku.

Piloti spoločnosti Lufthansa vstúpili do štrajku prvýkrát v apríli 2014. Posledný, v poradí 15., sa uskutočnil koncom novembra. Štrajky sa konajú v čase, kedy Lufthansa prechádza reštrukturalizáciou, aby obstála v konkurencii leteckých firiem z regiónu Perzského zálivu a európskych nízkonákladových leteckých spoločností.

 

Odborový zväz Vereinigung Cockpit tvrdí, že najväčšia nemecká letecká spoločnosť celé roky vykazovala významné zisky, a preto žiadali medziročné zvýšenie platov o 3,66 percenta s platnosťou za uplynulých 5,5 roka. Lufthansa ponúkala menší rast platov a navrhovala, aby o spore rozhodol arbiter. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies