MZ SR vyhlásilo tretie kolo výberového konania na APS

NETKY.SK • 14 September 2018, 15:20 • 2 min
MZ SR vyhlásilo tretie kolo výberového konania na APS

BRATISLAVA – Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo na neobsadené body organizátorov ambulantných pohotovostí tretie kolo výberového konania.

slovakia

left justify in out

V ňom bude hľadať na prevádzkovanie 28 ambulancií pevnej ambulantnej pohotovostnej služby (APS) pre dospelých a 19 ambulancií pevnej APS pre deti a dorast. TASR o tom informovala hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová.

 

"Poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre pacientov na ambulantnej pohotovostnej službe je zabezpečené," uviedla Eliášová. Podľa ministerstva na body, ktoré sa neobsadili, je dočasne poverený organizátor. V druhom kole sa vybralo 21 prevádzkovateľov ambulancií pre dospelých a 15 ambulancií pre deti a dorast.

 

Fungovanie lekárskej služby prvej pomoci (LSPP) sa zmenilo od júla tohto roka, odkedy sa nazýva ambulantnou pohotovostnou službou. Na Slovensku by po novom malo byť viac ako 70 ambulantných pohotovostí pre dospelých a vyše 60 ambulantných pohotovostí pre deti a dorast v pevnej sieti. Pevná sieť má počas pracovného týždňa fungovať od 14.00 do 22.00 h, predtým pohotovosti fungovali do rána.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies