MZ SR rokuje o dofinancovaní miezd zdravotníkom pre rok 2019

NETKY.SK • 20 August 2018, 14:55 • 2 min
MZ SR rokuje o dofinancovaní miezd zdravotníkom pre rok 2019

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR rokuje s Ministerstvom financií (MF) SR o dofinancovaní miezd zdravotníckych pracovníkov pre rok 2019. Pre TASR to uviedla hovorkyňa MZ Zuzana Eliášová.

slovakia

left justify in out

Dofinancovanie žiada Asociácia nemocníc Slovenska (ANS), ktorá upozorňuje na rast nákladov. "MZ SR vníma potrebu dofinancovania a v tomto zmysle rokuje s MF SR. Cieľom je, aby boli naplnené požiadavky na dofinancovanie miezd aj pre rok 2019," uviedla Eliášová.

 

Desiatky stredných a malých nemocníc odhadujú, že im na budúci rok narastú náklady na mzdy o 60 miliónov eur. ANS upozornila na potrebu ich dofinancovania, v opačnom prípade hovorí o ohrození ich prevádzky.

 

Podľa ANS personálne náklady budú od začiatku budúceho roka ovplyvnené aj legislatívnymi opatreniami, akými sú takzvaný mzdový automat, čiže zvýšenie miezd všetkých zdravotných pracovníkov, sociálny balíček, avizovaný plošný nárast platu zdravotníckych sestier a zvýšenie miezd sestier špecialistiek.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona