MZ sa zaoberá zložením správnej rady piešťanskej nemocnice, pripravujú sa zmeny

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 15:32 • 2 min
MZ sa zaoberá zložením správnej rady piešťanskej nemocnice, pripravujú sa zmeny

BRATISLAVA – Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR sa zaoberá otázkou správnej rady Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch. Potvrdil to dnes pre TASR minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

slovakia

left justify in out

Situácia v tomto orgáne nemocnice nie je v súčasnosti v súlade so zákonom, nakoľko má namiesto piatich členov šesť, z toho štyria sú za MZ. Dlhodobo na to poukazoval jej člen, lekár Alan Suchánek, ktorý upozornil aj na prípad nákupu predraženého CT pre toto piešťanské zdravotnícke zariadenie.

 

"Pracujeme už na tom, prišiel rozklad z ministerstva vnútra, náš úrad pripravuje zmeny," povedal Drucker. Suchánek pre TASR uviedol, že táto informácia ho potešila a verí, že sa opatrenie uskutoční. Dodal, že s ministrom zdravotníctva o veci hovoril a dostal prísľub, že problém budú riešiť.

 

Počet členov správnej rady z päť na šesť sa účelovo zvýšil, ako kritizoval Suchánek, v čase, keď bolo potrebné z postu odvolať predchádzajúceho riaditeľa Róberta Mamrillu a inštalovať do funkcie novú riaditeľku Máriu Domčekovú.

 

No v rozpore so zákonom zostala správna rada kreovaná aj po odvolaní Domčekovej a predsedníčky správnej rady Renáty Zmajkovičovej v súvislosti s CT. Návrhy na zmenu štatútu správnej rady, resp. na zníženie počtu jej členov podával Suchánek i druhá zástupkyňa zamestnancov Nemocnice A. Wintera Magdaléna Kovačovičová opakovane, zakaždým boli zamietnuté.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona