Mýty o kozmetike, ktorým aj teraz veľa žien verí

NETKY.SK • 14 November 2014, 11:00 • 2 min
Mýty  o kozmetike, ktorým aj teraz veľa žien verí

BRATISLAVA - Umývate si vlasy dva krát za týždeň lebo vám niekto povedal, že prehnaná starostlivosť o ne škodí? Nelakujete si nechty odkedy ste počuli, že spôsobuje žltnutie? Čo je na týchto rečiach pravda? Kde kto žije v zajatí mýtov, kvôli ktorým sa tak trošku zanedbáva.

slovakia

left justify in out

Riasenka a vypadávanie rias

Ak by to tak bolo museli by si ženy na celom svete nalepovať každé ráno umelé mihálnice. To, že riasenky spôsobujú vypadávanie rias je mýtus a vznikol asi preto, že každý z nás si občas na tvári našiel pár vypadnutých mihálnic. To preto, že riasy majú rovnaký životný údel ako vlasy. Any narástli nové a zdravé musia najskôr tie staré a slabé vypadnúť.

 

Častú umývanie škodí vlasom

V minulých dobách keď nebola vlasová kozmetika taká kvalitná ako dnes to možno pravda bola, ale dnes už je to trochu inak. Šampóny, balzámy masky a kondicionéri sú na takej úrovni, že ak máte čas a náladu môžete ich používať kľudne každý deň. Veď kto by nemal rád ten pocit čerstvo umytých vlasov?

 

Make-up upcháva póry

Tento mýtus je nesmrteľný. Pri tom ide iba o správny výber make-upu pre váš tip pleti. Nič viac, nič menej. A dnešné make-upy naviac obsahujú aj výživné látky, ktoré vašej pleti len prospievajú.

 

Laky na nechty spôsobujú žltnutie

Tak toto je rovnaké ako so šampónmi. Kvalita niekdajších lakov nebola najlepšia a preto mohli nechty žltnúť. Dnešné laky na nechty obsahujú proteíny, ktoré nechtom vôbec neškodia a určite nemenia ich farbu. No ak sme vás nepresvedčili istotu budete mať ak si pod príliš tmavé laky budete nanášať podkladový lak.

 

Mladá pleť nepotrebuje krémy

Aj pleť bábätka potrebuje svoju starostlivosť. Stále platí, že ak je pokožka mladá možno nepotrebuje toľko starostlivosti ako zrelá pleť, ale ak nenecháte nič náhode a budete sa o ňu starať prejavy stárnutia sa dostavia neskôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies