Mýtus o ekonomickom prínose migrantov sa rúca. Pozrite sa, koľko percent z nich pracuje v Holandsku

NETKY.SK • 5 Máj 2018, 13:35 • 2 min
Mýtus o ekonomickom prínose migrantov sa rúca. Pozrite sa, koľko percent z nich pracuje v Holandsku

AMSTERDAM - Od roku 2014 má len 15 percent utečencov žijúcich v Holandsku prácu a experti odhadujú, že to za ďalších desať rokov nebude lepšie. Drvivá väčšina utečencov, o ktorých niektorí politici hovoria ako o spáse ekonomiky, je dva a pol roka od dátumu, keď dostali v krajine pracovné povolenie, bez práce a na sociálnej podpore. Nie sú teda prínosom, ale príťažou.

slovakia

left justify in out

Z 15 percent, ktorí pracujú, je väčšina Sýrčanov a Eritrejcov, ale často ide o čiastočné úväzky.

 

Migračný analytik Jan van de Beek tvrdí, že počet azylantov, ktorí budú pracovať, sa zvýši, ale len do istej miery. Podľa čísiel z roku 1999 až 2005 odhaduje, že nepresiahne 40 percent. Dôvodom podľa neho je nedostatok dôvodov odchádzať z podpory do pracovného pomeru, keď jediné, čo títo ľudia môžu robiť, je zle platená nekvalifikovaná práca.

 

Jan van de Beek minulý týždeň bez okolkov varoval, že sa holandský sociálny štát jednoducho rozpadne, ak Holandsko pred migrantmi z tretieho sveta neuzavrie hranice. Každý z nich vraj za svoj život stojí Holandsko 120-tisíc eur.

 

„Domáce obyvateľstvo financuje nezamestnaný cudzinecký lumpenproletariát,“ povedal. „V Holandsku sú dva milióny Neeurópanov a 13 miliónov Holanďanov, napriek tomu je na podpore viac cudzincov ako domácich.“

 

 

img

Jan van de Beek . Foto: Twitter

 

 

 

Na reakcie kritikov, ktorí tvrdia, že je nemorálne súdiť ľudí podľa ich ekonomického profilu, Jan van de Beek hovorí, že slovo nemorálne viac sedí jeho oponentom obraňujúcim otvorené hranice, ktorí sú vraj šťastní, keď sú na tom Holanďania horšie.

 

„Politicky korektní ľudia ignorujú fakt, že každé euro môže byť minuté len raz a vždy musíte zvážiť, či chcete, aby vaša vláda pracovala pre vlastných občanov alebo pre zvyšok sveta,“ dodáva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies