Myslí to vážne? Šéf asociácie olympionikov chce pritvrdiť v boji proti dopingu aj takouto bizarnosťou

NETKY.SK • 12 Október 2017, 13:53 • 2 min
Myslí to vážne? Šéf asociácie olympionikov chce pritvrdiť v boji proti dopingu aj takouto bizarnosťou

LONDÝN - Výkonný šéf Svetovej asociácie olympionikov Mike Miller vyzval na implantovanie mikročipov do tela športovcov, čo by podľa neho vraj pomohlo v boji proti dopingu. Informoval o tom britský denník Guardian.

slovakia

left justify in out

 "Viacerí tvrdia, že toto by sme nemali skúšať na ľuďoch. Sme predsa národ milovníkov psov, a sme pripravený čipovať ich a nezdá sa, že by sme im tým ubližovali. Tak prečo nie sme pripravení čipovať aj samých seba,"  zaskočil svojim vyhlásením Miller.

 

"Ak chceme zastaviť doping, mohli by nám v tom pomôcť najnovšie technológie - mikročipy," pokračoval Miller na antidopingovom fóre v Londýne a pokračoval: "Niektorí však vravia, že je to zásah do súkromia. V poriadku, ale šport je akoby klub, ktorého členom je len ten, kto prijme jeho pravidlá. Ak ich nechcete dodržiavať, nemusíte do klubu vstúpiť. Teraz sa ešte diskutuje o tom, či je možné s mikročipmi manipulovať na diaľku, pretože športovci by nemali nad týmto zariadením nijakú kontrolu."

 

Myšlienka čipovania športovcov s najväčšou pravdepodobnosťou vyvolá zmiešané reakcie. Športovci hovoria o zreteľnom narušení súkromia už dnes, keď sú  vystavení množstvu neočakávaných ´návštev´ kontrolórov s následnými odbermi. Svoje o tom vie aj slovenský chodec Matej Tóth, ktorý dostal prednedávnom oficiálny zákaz činnosti pre nezrovnalosti v biologickom pase. 

 

Žiaľ doping je súčasťou športu už veľmi dlho, otázkou zostáva, kedy najnovšie technológie pomôžu minimalizovať jeho užívanie. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies