Myjave stačí bod na bronz, chce uspieť v domácej derniére

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 15:42 • 2 min
Myjave stačí bod na bronz, chce uspieť v domácej derniére

BRATISLAVA - Futbalisti Spartaka Myjava si minulotýždňovým presvedčivým domácim víťazstvom nad Dunajskou Stredou (3:0) v zápase 31. kola najvyššej slovenskej súťaže premiérovo vybojovali účasť v pohárovej Európe. "Kopaničiari" sa s určitosťou predstavia v 1. predkole Európskej ligy 2016/2017, pri žrebe 20. júna vo švajčiarskom Nyone budú v pozícii nenasadeného tímu.

slovakia

left justify in out

Myjavčania majú ešte jeden cieľ - chcú skončiť na 3. mieste vo Fortuna lige 2015/2016, čo by bolo najvyššie umiestnenie klubu v novobobej ére samostatnej SR. Zverenci trénera Norberta Hrnčára figurujú dve kolá pred koncom tejto sezóny na "bronzovom" stupienku, s päťbodovým náskokom na štvrté mužstvo klasifikácie FC Spartak Trnava. Na definitívu tretej priečky stačí Myjavčanom získať jediný bod: v piatok 13. mája privítajú MFK Ružomberok, v derniére 20. 5. nastúpia na trávniku v Senici proti domácemu FK. V prípade rovnosti bodov s trnavskými "andelmi" by mali futbalisti Myjavy lepšiu bilanciu zo vzájomných stretnutí, čo je podľa súťažného poriadku prioritné kritérium v konečnej tabuľke. Hráči "malého Spartaka" z Myjavy zdolali dva razy v domácom prostredí "veľký Spartak" z Trnavy (4:2 v 1. kole a 1:0 v 23. kole), na pôde súpera prehrali 1:2 v 12. kole.

 

"Od začiatku ligy sme všetci snívali o Európe a dosiahli sme to. Sme všetci šťastní, ale nemôžeme sa teraz uspokojiť. Budeme musieť ešte pridať. Proti Ružomberku sa pripravujeme ako na každý iný zápas. Aj keď vnímame to, že tretie miesto je blízko. Nemôžeme však byť z toho nervózni. Koncentrujeme sa, chceme vyhrať a schuti si po víťazstve zakričať a oslavovať," cituje oficiálna internetová stránka myjavského klubu slová kapitána mužstva Štefana Pekára.


"Ešte nemáme čo oslavovať, keďže prioritou je jednoznačne tretie miesto, na ktorom sme prakticky celú sezónu. Bola by veľká škoda nevyužiť naše postavenie v tabuľke. Zatiaľ žiadne oslavy nevnímame, ani na ne nemyslíme. Ešte je potrebné urobiť posledný krok. Keď sa na Ružomberok dôsledne, zodpovedne pripravíme a budeme hrať svoju hru, tak sa neobávam ničoho. Skôr by sa mali Ružomberčania. Zápas bude výnimočný aj v tom, že je to posledný domáci duel v tejto sezóne. Mohlo by prísť aj viac ľudí, tešíme sa na ich podporu," pridal sa stredopoliar Frederik Bílovský.


Ambície klubu - skončiť na medailovej priečke - zdupľoval na klubovom webe aj defenzívny univerzál myjavského tímu Tomáš Marček: "Veľmi túžime potvrdiť tretie miesto a umocniť tým historický úspech klubu, ktorý je veľmi blízko. A odpovedať neprajníkom, ktorí nás tipovali na boj o záchranu. Je viac ako jasné, že piatkový zápas s Ružomberkom nie je pre nás bežný ligový duel. Chceme sa na domácom štadióne po úspešnej sezóne rozlúčiť s fanúšikmi a zabezpečiť si definitívne tretiu priečku. Tomu podriadime všetko."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies