Myjavčania začali prípravu bez hlavného trénera

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 17:34 • 2 min
Myjavčania začali prípravu bez hlavného trénera

MYJAVA - Futbalisti Spartaka Myjava v pondelok začali letnú prípravu na novú sezónu Fortuna ligy 2016/2017. Hráči najskôr absolvovali vstupné testy, potom si prebrali svoju výstroj a následne si vypočuli privítanie od prezidenta klubu Pavla Halabrína.

slovakia

left justify in out

"Začíname zatiaľ s jedným asistentom a s kondičným trénerom. Predpokladám, že v priebehu najbližších dní sa vyrieši aj otázka hlavného trénera. Celá príprava je nachystaná. Sú pripravené tréningové plochy, prípravné zápasy, sústredenie v Maďarsku. Fungujeme tak, ako by tu bol hlavný kouč. Verím, že posily, ktoré prišli a prídu, či už je to Petr Pavlík, Patrik Abrahám, Adi Mehremič či Vlado Kukoľ, kvalitu v mužstve určite zvýšia," skonštatoval na úvod prípravy Halabrín. Podľa pôvodného rozhodnutia sa mal prvý tréning konať už dopoludnia, no po nečakanom odchode trénerského dua Hrnčár – Höger do Ružomberka sa plány zmenili. Preto sa tréningového procesu ujali členovia realizačného tímu Ľuboš Zverec a Jakub Hodúl.

 

Spartakovci počítajú počas krátkej letnej pauzy so zapojením sa 26 hráčov do prípravného procesu. Čierno-biely dres už nebudú obliekať Dávid Škutka a Ján Chovanec, naopak, do kádra pribudla štvorica nováčikov. Petr Pavlík a Adi Mehremič z FK Senica, Patrik Abrahám naposledy hrajúci v Seredi, ktorý už raz v príprave za kopaničiarov nastúpil a napokon Vladimír Kukoľ z Jihlavy. Ten úplným nováčikom nie je, pretože myjavské prostredie veľmi dobre pozná a klubové farby Spartaka obhajoval jeden a pol sezóny. V zostave figuruje aj pätica odchovancov – Peter Egri, Erik Pecha, Erik Vávra, Samuel Flamík a Dávid Copko. Z hosťovania v Lednických Rovniach sa vrátil Richard Čiernik, V utorok sa k tímu pripoja Ľuboš Kolár s Kukoľom. Počas prestupového obdobia, ktoré začne 15. júna, môže ešte prísť k doplneniu zostavy.

 

V tomto týždni čakajú hráčov Myjavy dvojfázové tréningy na ihriskách v Turej Lúke a v Starej Myjave a v piatok odchod na sústredenie do maďarského Lipótu. Celkovo Myjavčania do konca júna odohrajú štyri prípravné zápasy. Dvojzápas s maďarským Debrecenom, duel s poľským Piastom Gliwice a v generálke ich doma preverí český Fastav Zlín. V pondelok 20. júna sa dozvedia meno súpera v prvom predkole Európskej ligy a o desať dní na to odohrajú svoj premiérový európsky duel.

 

Zostava Spartaka Myjava v letnej príprave 2016:

 

Matúš Hruška, Peter Solnička, Libor Koníček, Petr Pavlík, Ivan Ostojič, Patrik Banovič, Martin Černáček, Ivan Múdry, Peter Egri, Lukáš Beňo, Erik Pecha, Vladimír Kukoľ, Jaroslav Machovec, Adi Mehremič, Tomáš Kóňa, Tomáš Marček, Frederik Bílovský, Denis Duga, Erik Daniel, Ľuboš Kolár, Patrik Abrahám, Erik Vávra, Samuel Flamík, Richard Čiernik, Dávid Copko, Štefan Pekár, Peter Sládek

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies