Myjava začne prípravu s takmer nezmeneným kádrom

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 18:06 • 2 min
Myjava začne prípravu s takmer nezmeneným kádrom

MYJAVA - Futbalisti Spartaka Myjava začali pod vedením úspešného trénera Ladislava Hudeca v utorok popoludní s prípravou na nový súťažný ročník 2013/2014. Na prvom zraze chýbali Pavol Kosík, Peter Kuračka a Marek Jastráb, ktorí si so súhlasom vedenia "predĺžili" dovolenky a k mužstvu sa pridajú ešte tento týždeň.

slovakia

left justify in out

V hráčskom kádri zatiaľ nenastali prevratné zmeny. "Z mužstva odišli iba Peter Ďuriš a Tomáš Mrva, s ktorými sa rozlúčilo vedenie nášho klubu," informoval agentúru SITA mediálny manažér Spartaka Myjava Marek Hrin. Na úvodnom tréningu na umelej tráve sa pripravoval aj Zoltán Harsányi, ktorý by rád zotrval v mužstve. "Pokiaľ ide o príchody, z hosťovania sa vrátili Ondrej Neoveský z druholigového Senca a Marcel Onder z treťoligového tímu Moravany nad Váhom. Na skúšku prišiel obranca Senice Oliver Janso, ktorý naposledy pôsobil v Ružomberku. V priebehu júna by sme chceli angažovať ešte jedného či dvoch hráčov," doplnil M. Hrin.

Spartak Myjava obsadil ako nováčik v uplynulej corgoňligovej sezóne výborné 4. miesto, v jarnej časti boli "kopaničiari" dokonca najúspešnejší z tucta účastníkov najvyššej slovenskej súťaže. Realizačný tím sa nemení. "Trénerovi Hudecovi sa teraz k 30. júnu končí zmluva. Dohodli sme sa s ním na predĺžení kontraktu o ďalšie tri roky, s čím súhlasili obidve zainteresované strany. Vzájomná spolupráca bola prospešná, s prácou kouča sme spokojní," uviedol pre agentúru SITA generálny manažér myjavského klubu Peter Halabrín a doplnil: "Asistentom trénera zostal Peter Vavák, brankárov má na starosti Miroslav Holčík a Ľubomír Zverec okrem pozície asistenta trénera bude pôsobiť aj ako vedúci mužstva."

K hráčom sa v utorok prihovoril prezident klubu Pavel Halabrín a slovo si zobral aj kouč Ladislav Hudec, ktorý o. i. povedal: "Štvrté miesto z uplynulej sezóny je už minulosťou. Teraz je potrebné sústrediť sa už na nový ročník, poctivo pracovať a zodpovedne sa pripraviť."
Prvý týždeň budú Myjavčania trénovať v domácom prostredí, resp. na štadióne v mestskej časti Turá Lúka, kde v sobotu 15. júna odohrajú aj úvodný duel proti FK Senica. O deň neskôr sa výprava presunie do rakúskeho strediska Hinterstoder, kde absolvuje týždňové sústredenie. V rámci neho si futbalisti Spartaka zmerajú sily s ruským tímom Rubin Kazaň, s amatérskym výberom Brazílie a rakúskym klubom SV Ried.

V ouvertúre nastávajúceho corgoňligového ročníka 2013/2014 privítajú v Myjave 9. tím uplynulej edície Duklu Banská Bystrica. "Naše ciele? Predsa hrať Ligu majstrov," poznamenal s úsmevom na margo ambícii Spartaka generálny manažér klubu Peter Halabrín a dodal: "Teraz už vážne. Nemáme a nemôžeme mať veľké oči. Zopakovať štvrté miesto z minulej sezóny by bola asi senzácia. Dôležité bude hrať opäť dobrý futbal a prilákať divákov na štadión."

Program prípravných zápasov futbalistov Spartaka Myjava pred začiatkom nového súťažného ročníka 2013/2014:
Sobota 15. júna: Spartak Myjava - FK Senica (17.00, Turá Lúka)
Utorok 18. júna: Spartak Myjava - Rubin Kazaň (Rus., v rámci sústredenia v Rakúsku)
Štvrtok 20. júna: Spartak Myjava - amatérsky výber Brazílie (v rámci sústredenia v Rakúsku)
Sobota 22. júna: Spartak Myjava - SV Ried (Rak., v rámci sústredenia v Rakúsku)
Utorok 25. júna: MFK Dubnica nad Váhom - Spartak Myjava (18.00)
Sobota 29. júna: Spartak Myjava - FC Fastav Zlín (ČR, 11.00, Turá Lúka)
Utorok 2. júla: FC Vysočina Jihlava (ČR) - Spartak Myjava
Sobota 6. júla: Spartak Myjava - 1. FC Znojmo (ČR, 19.30)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies