Myjava sa pripravuje v Maďarsku, navrátilec Kukoľ spokojný

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 21:51 • 2 min
Myjava sa pripravuje v Maďarsku, navrátilec Kukoľ spokojný

BRATISLAVA - Futbalisti Spartaka Myjava, "bronzového" tímu uplynulej sezóny najvyššej slovenskej súťaže, sa na nastávajúci ročník 2016/2017 od piatka pripravujú v Maďarsku.

slovakia

left justify in out

Pre zdravotné problémy chýba dvojica Patrik Banovič a Erik Vávra. "Kopaničiari" už majú za sebou víkendový dvojzápas v Debrecíne proti domácemu tímu, ktorému najskôr podľahli 1:2 (gól dal Dávid Copko) a následne zvíťazili 3:2 (góly: Ivan Ostojič, Ľuboš Kolár, Adi Mehremič). "V prvom zápase nastúpilo v našej zostave viacero mladých futbalistov, ktorí sa však svojej úlohy zhostili veľmi dobre a vystužení niekoľkými skúsenými hráčmi sme boli Debrecínu minimálne vyrovnaným partnerom. Okrem gólu Copka sme si vypracovali aj ďalšie gólové príležitosti, mali sme minimálne na remízu," uviedol pre myjavský klubový web asistent trénera Stanislav Šturdík a doplnil hodnotenie: "V druhom zápase nastúpila zostava, zložená zo skúsenejších hráčov. Boli sme lepším mužstvom, po hodine hry sme viedli už 3:0, na trávniku sme v tých fázach dominovali. Trochu nás pribrzdil gól Debrecínu na 3:1, keď sme nezvládli situáciu v šestnástke. Po druhom inkasovanom góle domácich sa zápas stal ešte ťažší. Posledných 15 minút sme však aj vďaka umnej hre ustáli. Víťazstvo nad kvalitným súperom si ceníme."

 

Vo víťaznom druhom stretnutí odohrala prvý polčas aj staronová tvár v drese Spartaka Vladimír Kukoľ. Ten sa po 2,5-ročnom účinkovaní v FC Vysočina Jihlava vrátil do Myjavy, kde pôsobil jeden a pol sezóny. "Bol to prvý zápas v staronovom drese, cítil som sa dobre. Akurát ma trochu pichalo v slabinách, druhý polčas som vypustil, ale nie je to nič vážne. S Jarom Machovcom sa mi hralo dobre na ľavom kraji, s chlapcami si rozumiem. Niektorí sú noví, ale nevidím v tom žiaden problém," vyjadril sa 30-ročný rodák z Levoče Kukoľ, ktorý na margo návratu do známeho prostredia dodal: "Mal som ponuku aj z Poľska, takisto z klubu, kde som už pôsobil, ale do druhej ligy. Môžem povedať, že sa mi tam darilo, či už strelecky alebo herne, ale nemal som naň dobré spomienky, čo sa týka zabezpečenia. Nechcel som sa tam vrátiť, aj keď teraz je to tam už úplne iné. Zvážil som všetky plusy a mínusy a jednoznačne som sa rozhodol pre Myjavu."

 

Výprava Spartaka sa v nedeľu presunula z Debrecínu do Lipótu, kde sa bude týždeň pripravovať na nastávajúcu sezónu. K mužstvu sa už pridá aj nový hlavný tréner Myjavy Mikuláš Radványi, ktorý nahradil úspešného Norberta Hrnčára (odišiel na lavičku MFK Ružomberok, pozn.). Štyridsaťsedemročný rodák z Dunajskej Stredy Radványi (nar. 22. novembra 1968) na Slovensku naposledy trénoval Gabčíkovo, predtým viedol aj Dunajskú Stredu, Komárno, Senec a rakúsky SV Langenleben. V Myjave podpísal zmluvu do 31. mája 2018 s ročnou opciou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona