Myjava sa chce peknou hrou vyhnúť bojom o záchranu

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 18:44 • 2 min
Myjava sa chce peknou hrou vyhnúť bojom o záchranu

MYJAVA - Spartak Myjava vstúpi do nového fortunaligového ročníka 2015/2016 s tromi cieľmi: nehrať o záchranu v najvyššej slovenskej súťaži, byť na jar v bojoch o Slovnaft Cup a predvádzať pre ľudí atraktívny futbal.

slovakia

left justify in out

Taký je rezultát stredajšej popoludňajšej predsezónnej tlačovej besedy na Kopaniciach, na ktorej sa zúčastnil aj nový tréner Norbert Hrnčár. Letná príprava bola zabezpečená už pred jeho príchodom. "Akceptoval som to, keďže všetko bolo zaistené stopercentne a bezproblémovo. V krátkom časovom období sme sa najmä museli rýchlo spoznať, naladiť sa na jednotnú myšlienkovú vlnu. Letná pauza je veľmi malá, ale myslím si, že hráči čoskoro pochopili, o čo nám ide. Sú ochotní pracovať podľa našich predstáv," uviedol 45-ročný kouč.

 

Prípravu absolvovali Myjavčania bez zásadnejších zdravotných problémov. "Dá sa povedať, že celé mužstvo absolvovalo všetko, čo sme si naplánovali. Z tejto stránky išlo o značnú výhodu. Záťaž sa kumulovala aj z hľadiska prípravných stretnutí. Niektoré zápasy nám vyšli k spokojnosti, iné nie. Teraz je najdôležitejšie, aby sme sa nastavili na ligu, na prvé kolo i kompletnú jesennú časť. Som presvedčený, že kolektív je dobre nachystaný a to, čo sme si predsavzali, sa nám podarí," doplnil Hrnčár. Prišlo jedenásť futbalistov, odišlo šesť. Napokon sa vyprofiloval 26-členný káder "kopaničiarov": "V krátkom čase sme museli etablovať nové posily i dorastencov. Pre viacerých to boli nové veci. Robíme za pochodu, denno-denne a verím, že sa nám darí mužstvu vštepiť našu ideu o spôsobe hry či fungovaní družstva. Tím reaguje pozitívne, najpodstatnejšie sú ligové duely a výsledky." 

 

Prezident klubu Pavel Halabrín v stredu na TB vyjadril spokojnosť, že myjavský Spartak zvládol udržať Štefana Pekára: "Mal viacerých záujemcov, takže si to vážime a oceňujeme. Patrí u nás medzi futbalistov, ktorých fanúšikovia vzali za svojich. Prišli niekoľkí hráči, čo podľa mňa prinesú kvalitu a stabilitu: Tomáš Kóňa, Juraj Piroska, vrátil sa Peter Sládek. Zaradili sme do tímu šesť vlastných odchovancov. Potrebujú ešte pol roka alebo rok, ale existuje predpoklad, že sa zapracujú. Chce to trpezlivosť z ich aj našej strany." Práve 26-ročný útočník či krídelník Pekár je novým myjavským kapitánom. "Príprava bola krátka, už sa všetci tešíme na ligu. Každým tréningom sa to zlepšuje. Myslím si, že postupnými krokmi sa dostaneme tam, kam sme si zaumienili. Zohrávame sa," dodal Štefan Pekár. 

 

Predsezónnym cieľom Myjavy nie je konkrétna priečka vo fortunaligovej tabuľke. "V pondelok sme si vyjasnili ambície. Radi by sme opäť prilákali divákov, aby sme sa dostali na úroveň spred pol roka. Ostatná jar znamenala značný úbytok priemernej návštevnosti," pokračoval Pavel Halabrín. Do konca súťaže by Myjavčania chceli mať pre priaznivcov k dispozícii zrekonštruovanú A-tribúnu a vynovený sektor hostí. "Máme zabezpečný vyrovnaný rozpočet asi jeden milión eur. Do konca sezóny 2015/2016 by sme sa nemali dostať do žiadnych finančných problémov. V týchto dňoch dokončujeme výberové konanie na prestavbu a nadstavbu budovy pôvodnej A-tribúny. Našou ašpiráciou je, aby sme do konca ročníka dostavali aj sektor hostí, zrekonštruovali tribúnu a dobudovali všetky veci, čo ešte chýbajú z hľadiska zázemia pre novinárov, dopingových kontrol, VIP priestorov či miest pre delegované osoby. Všetko by malo byť pripravené, aby štadión splnil podmienky Európskej futbalovej únie (UEFA) kategórie 2," uzavrel prezident Spartaka Myjava. 

 

Letné zmeny v kádri Spartaka Myjava: 
Odchody: Jakub Kastelovič, Richard Čiernik, Radoslav Ciprys, Michal Peňaška, Marek Kuzma, Ivan Múdry 
Príchody: Ján Chovanec, Patrik Banovič (obaja z FC Spartak Trnava), Tomáš Kóňa (FK Senica), Juraj Piroska (FC Kajsar/Kaz.), Peter Sládek (návrat z hosťovania v FC Spartak Trnava), Erik Pecha, Peter Egri, Samuel Flamík, David Copko, Dominik Ferenčič, Erik Vávra (z dorastu) 

 

Súpiska Spartaka Myjava pre jesennú časť sezóny 2015/2016: 


Brankári: Peter Solnička, Matúš Hruška, Lukáš Urminský 
Obrancovia: Peter Jánošík, Lukáš Beňo, Martin Černáček, Ján Chovanec, Erik Pecha, Roman Častulín, Peter Egri, Patrik Banovič, Denis Švec 
Stredopoliari: Marek Jastráb, Tomáš Kóňa, Samuel Flamík, Denis Duga, Frederik Bílovský, Tomáš Marček, David Copko, Erik Daniel 
Útočníci: Štefan Pekár, Ľuboš Kolár, Dominik Ferenčič, Erik Vávra, Peter Sládek, Juraj Piroska 

Realizačný tím: Norbert Hrnčár (tréner), Richard Höger, Michal Horný (asistenti trénera), Miroslav Holčík (tréner brankárov), Ľuboš Zverec (vedúci mužstva), Milan Mokoš (lekár), Ľubomír Horeš (masér), Pavel Halabrín (prezident klubu), Pavol Holeščák (manažér A-mužstva), Jaroslav Krč-Šebera (športový riaditeľ), Stanislav Malečka (bezpečnostný manažér) 

 

Základné informácie: 
Rozpočet: 1 milión eur 
Cena štandardnej permanentky: 70 eur 
Ceny vstupeniek: 4 / 6 eur 

Prehľad stretnutí Spartaka Myjava v rámci letnej prípravy na sezónu 2015/2016 (bilancia dve víťazstvá, tri remízy, dve prehry, skóre 9:16): 
Spartak Myjava - AS Trenčín 2:2 
Spartak Myjava - AS Trenčín 0:5 
Spartak Myjava - Zbrojovka Brno (ČR) 2:2 
Spartak Myjava - FC Fastav Zlín (ČR) 2:1 
Spartak Myjava - FC Nitra 2:1 
Spartak Myjava - FC Nitra 0:0 
Spartak Myjava - Sigma Olomouc (ČR) 1:5



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies