Myjava s cieľom skončiť v hornej polovici, má na to káder

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 12:37 • 2 min
Myjava s cieľom skončiť v hornej polovici, má na to káder

MYJAVA - S ambíciou skončiť do šiesteho miesta v Corgoň lige vstúpi do nadchádzajúcej sezóny 2013/2014 futbalový klub Spartak Myjava. V minulej sezóne nováčik najvyššej slovenskej súťaže obsadil vynikajúce štvrté miesto a pri premiére medzi slovenskou elitou až do záveru ligovej súťaže bojoval o možnosť kvalifikovať sa do pohárovej Európy.

slovakia

left justify in out

"Vedenie klubu dalo realizačnému tímu za cieľ skončiť do šiestej priečky. Pri tých výsledkoch z minulosti a súčasnom zložení kádra považujeme umiestnenie v dolnej polovici tabuľky za neúspech," povedal na utorňajšej predsezónnej tlačovej konferencii prezident Spartaka Myjava Pavel Halabrín, ale vzápätí doplnil: "Rozhodne nebudeme robiť tragédiu z prípadnej nižšej pozície v tabuľke. Vychádzame z reálneho stavu. Sme presvedčení, že máme káder na to, aby sa mužstvo umiestnilo do šiestej pozície." 

Práve stabilizovaný káder a tímové výkony zdobili Myjavčanom v minulom ročníku. Najmä v domácom prostredí bol minulosezónny nováčik nebezpečný. Hlavnému trénerovi Ladislavovi Hudecovi pribudli do kádra dve zvučné mená. Zo Slovana Bratislava prišiel obranca s reprezentačnými skúsenosťami Filip Lukšík, z Ružomberka stredopoliar Štefan Pekár. Veľkú radosť majú v Spartaku zo získania Petra Šuleka na trvalý prestup z MŠK Žilina. Všetci traja hráči sa dohodli na dvojročnej spolupráci s následnou ročnou opciou. Z hosťovaní sa vrátili Ondrej Neoveský a Marcel Onder a z dorastu prešiel do seniorského tímu Martin Vavák. 

Najúspešnejšie mužstvo jarnej časti CL 2012/2013 absolvovalo v príprave na novú sezónu sedem duelov s bilanciou 1 víťazstvo - 3 remízy - 3 prehry. "Týmto výsledkom netreba prikladať veľkú váhu. Príprava bola zameraná predovšetkým na kondičnú stránku a chceli sme dosiahnuť čo najlepší tréningový proces. Z tohto pohľadu som absolútne spokojný," zhodnotil prípravu kouč Myjavčanov L. Hudec a na margo kádra dodal: "Trápili nás nejaké zranenia. Celkovo som spokojný so súčasným stavom, ale možno doplníme mužstvo o ďalšieho útočníka. Nechcem hovoriť o konkrétnych menách, ale ak sa naskytne možnosť angažovať kvalitného zakončovateľa, tak posilníme káder." 

V Myjave chcú stavať aj na kvalitnom fanúšikovskom zázemí. Pred začiatkom CL 2013/2014 predali 1100 kusov permanentiek. "Pri kapacite nášho štadióne to znamená, že do predaja na domáce zápasy pôjde 1500 - 1600 lístkov. Takže máme ambíciu vypredávať domáce stretnutia, čo by sa nám mohlo podariť," uzavrel pre agentúru SITA mediálny manažér klubu Marek Hrin. 

Spartak Myjava nastúpi v 1. kole najvyššej slovenskej súťaže v piatok 12. júla doma proti Dukle Banská Bystrica (20.00 h). 

Káder Spartaka Myjava v nadchádzajúcej sezóne 2013/2014: 
Brankári: Peter Solnička, Matej Székely, Erik Jurica 
Obrancovia: Martin Černáček, Roman Častulín, Matej Siva, Peter Kumančík, Miroslav Duga, Marcel Onder, Filip Lukšík 
Stredopoliari: Tomáš Bruško, Tomáš Marček, Peter Šulek, Peter Kuračka, Vladimír Kukoľ, Erik Daniel, Marek Jastrab, Lukáš Pelegríni, Ondrej Neoveský, Štefan Pekár, Martin Vavák 
Útočníci: Pavol Kosík, Peter Sládek, Ľubomír Urgela 

Realizačný tím: 
hlavný tréner: Ladislav Hudec 
asistent trénera: Peter Vavák 
tréner brankárov: Miroslav Holčík 
vedúci mužstva: Ľuboš Zverec 
masér: Ľubomír Horeš 
lekár: MUDr. Filip Filan



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies