Myjava do prípravy aj so štvoricou navrátilcov

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 15:23 • 2 min
Myjava do prípravy aj so štvoricou navrátilcov

MYJAVA - Futbalový klub Spartak Myjava začne prípravu na nadchádzajúcu sezónu v pondelok 16. júna 2014.

slovakia

left justify in out

Hráči sa zídu v útrobách myjavského štadióna predpoludním o 10.30 h na testoch a o 15.30 h je naplánovaný tréning na ihrisku v mestskej časti Turá Lúka pod dohľadom nového realizačného tímu. Manažérom myjavského A-tímu bude Pavol Holeščák st. a mužstvo povedie tréner Peter Gergely predtým pôsobiaci v MFK Dubnica, ktorý po uplynulom ročníku nahradil na poste kormidelníka "kopaničiarov" Radúza Dorňáka. Gergelyho asistentmi budú Peter Vavák a Dušan Kramlík. Druhý spomenutý je v tíme takisto nováčikom a na Myjavu si prináša skúsenosti z Trenčína či Dubnice. Kondičným trénerom tímu sa stal Michal Horný, masérom zostal Ľubomír Horeš a post lekára patrí Milanovi Mokošovi. Vedúcim mužstva je takisto ako v predošlých súťažných ročníkoch Ľuboš Zverec.

 

Po sérii tréningov v budúcom týždni odohrajú "spartakovci" v sobotu 21. júna svoj prvý prípravný zápas. Ten sa uskutoční o 13.30 h na štadióne v myjavskej mestskej časti Turá Lúka a súperom Myjavy bude jej fortunaligový rival FC ViOn Zlaté Moravce. Potom od pondelka 23. júna čaká na hráčov Spartaka Myjava týždňové sústredenie v Ústí nad Orlicí (ČR), kde sú na programe ďalšie dva prípravné duely a jeden turnaj. V utorok 24. júna Myjavčania absolvujú súboj s hráčmi družobného mesta Myjavy, ktorým je Kostelec nad Orlicí. Turnaj sa uskutoční v sobotu 28. júna, bude sa hrať v Žirovniciach a okrem Myjavy sa na ňom zúčastnia aj FC Vysočina Jihlava, 1. SC Znojmo a MFK Ružomberok. V stredu 2. júla si "kopaničiari" zmerajú sily s druholigovým mužstvom ŠTK 1914 Šamorín a v generálke pred štartom dlhodobej ligovej súťaže ich v sobotu 5. júla preverí FC Zbrojovka Brno. Na svoj prvý zápas vo Fortuna lige vycestujú "spartakovci" v sobotu 12. júla do neďalekej Senice. 


Pokiaľ ide o hráčsky káder, ešte pred letnou prípravou myjavský Spartak opúšťajú brankár Erik Jurica, ktorý bol na hosťovaní v MFK Vrbové, obranca Ondrej Neoveský, Matej Kováč, Ľubomír Urgela, Matej Siva a Lukáš Bruško. Naopak, do tréningového procesu sa zapojí štvorica hráčov vracajúcich sa z hosťovania: Peter Sládek z belgického KV Oostende, Ľubomír Ulrich zo Skalice, Marek Jastráb z Dubnice a Matúš Jorík z Vrbového. Z nových tvárí to budú v Myjave skúšať záložník Radoslav Ciprys z trnavského Spartaka, brankár Lukáš Urminský, obrancovia Denis Švec a Ivan Múdry a záložník Richard Čiernik, všetci z kádra Dubnice. Na "kopanice" takisto pricestujú z bratislavského Slovana obranca Peter Jánošík a útočník Marek Kuzma. Klub takisto plánuje zapojiť do prípravy domácich dorastencov - bratov Petra a Pavla Sivákovcov, Romana Sirotu a zo Senca príde na skúšku Frederik Ravas. 


Káder Spartaka Myjava v príprave na nový súťažný ročník 2014/2015: 
Brankári: Peter Solnička, Tomáš Belic, Lukáš Urminský, Tomáš Sládeček (Spartak Myjava "B" - FK Stará Myjava) 
Obrancovia: Martin Černáček, Lukáš Beňo, Ivan Múdry, Peter Jánošík, Peter Kumančík, Denis Švec, Radoslav Ciprys, Roman Častulín (k tímu sa pridá po doliečení zranenia) 
Stredopoliari: Tomáš Marček, Frederik Bílovský, Denis Duga, Erik Daniel, Peter Šulek, Pavol Sivák, Peter Sivák, Richard Čiernik, Frederik Ravas, Marek Jastráb, Roman Sirota, Tomáš Bruško (k tímu sa pridá po doliečení zranenia) 
Útočníci: Štefan Pekár, Filip Oršula, Peter Sládek, Pavol Kosík, Roland Šmahajčík, Matúš Jorík, Ľubomír Ulrich, Marek Kuzma Marek 

 

Program prípravných zápasov Spartaka Myjava pred sezónou 2014/2015: 
21. júna 2014: FC ViOn Zlaté Moravce - Spartak Myjava (13.30 h) 
24. júna: FC Kostelec nad Orlicí (ČR) - Spartak Myjava (18.00 h, v rámci sústredenia v Česku) 
28. júna: miniturnaj (účastníci: Spartak Myjava, FC Vysočina Jihlava /ČR/, 1. SC Znojmo /ČR-II. liga/, MFK Ružomberok), v rámci sústredenia v Česku 

2. júla: FC ŠTK 1914 Šamorín (II. liga) - Spartak Myjava (čas duelu zatiaľ nie je známy) 
5. júla: Zbrojovka Brno (ČR) - Spartak Myjava (čas duelu zatiaľ nie je známy) 

Agentúru SITA informoval prostredníctvom tlačovej správy mediálny manažér Spartaka Myjava Marek Hrin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies