Myjava chce štartovať v slovenskej lige, Tittela rozhodnutie teší

NETKY.SK • 30 Máj 2012, 06:17 • 2 min
Myjava chce štartovať v slovenskej lige, Tittela rozhodnutie teší

Myjava chce štartovať v slovenskej lige, Tittela rozhodnutie teší - Futbal Víťaz II. futbalovej ligy Spartak Myjava podá prihlášku do najvyššej slovenskej súťaže.

slovakia

left justify in out

img

Víťaz II. futbalovej ligy Spartak Myjava podá prihlášku do najvyššej slovenskej súťaže. Vedenie Myjavčanov podmienilo svoje rozhodnutie výsledkami rokovaní s prezídiom Únie ligových klubov (ÚLK) a v utorok večer po prísľube od ÚLK najmä o rešpektovaní času potrebného na prípravy infraštruktúry pre novú sezónu prijalo konečné rozhodnutie prihlásiť sa do Corgoň ligy 2012/13. 
      "Po rokovaní prezídia Únie ligových klubov (ÚLK) a Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v Liptovskom Jáne prezident Spartaka Myjava Pavel Halabrín vyhlásil, že Myjava do 31. 5. 2012 podá prihlášku do najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. Účasť Myjavy v Corgoň lige však podmienil viacerými faktormi – a funkcionári ÚLK prisľúbili, že ich budú akceptovať. Podľa slov Pavla Halabrína ide najmä o ústupky v oblasti profesionalizácie realizačného tímu, či o zachovanie filozofie myjavského klubu a jeho tradícií. Toto rozhodnutie v praxi znamená, že Myjavčania majú teraz asi šesť týždňov na prípravu zápasov s najlepšími slovenskými mužstvami na domácej pôde," píše sa v tlačovej správe víťaza II. ligy. 
      Medzi prípravami na najvyššiu súťaž sa vyníma prvá etapa rekonštrukcie myjavského štadióna a organizačné zabezpečenie zápasov. "Som rád, že Myjava má záujem štartovať v najvyššej súťaže, pretože víťaz druhej ligy by v nej chýbať nemal. Ešte je to neoficiálne, potvrdené to bude iba po poslednom májovom dni. Každé postupujúce mužstvo musí prejsť skráteným licenčným konaním a Myjava nie je v ničím odlišná od klubov z minulosti, takto isto sa postupovalo aj v prípade iných nováčikov. Klub potrebuje dostať či už osvetlenie, tribúny alebo kamerový systém na požadovanú úroveň," komentoval pre TASR rozhodnutie Myjavčanov šéf ÚLK Dušan Tittel, ktorý sa vyjadril aj k situácii Prešovu, ktorému údajne hrozia vážne finančné problémy. "Za daného stavu platí, že Prešov má v pláne štartovať v lige aj v nadchádzajúcej sezóne. Ale definitívne to bude až o pár dní. Zachytili sme zmeny akcionárske, ktoré sa týkajú štruktúry majiteľov, ale veríme, že sa to ambícií Prešovčanov štartovať v lige nedotkne."
      V prípade, ak sa Myjava alebo Prešov do CL predsa len neprihlásili v danom termíne, bude oslovený druhý tím II. ligy - ŽP Šport Podbrezová. "V stredu bude valné zhromaždenie akcionárov, kde preberieme aj túto možnú alternatívu a postavíme sa k nej s plnou vážnosťou až po dôkladnej analýze," reagoval pre TASR športový riaditeľ Podbrezovej Michal Budovec.   
      

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies