M.Vášáryová nevylučuje pozitívnu správu o stavbe futbalového štadióna

NETKY.SK • 16 November 2010, 12:26 • 2 min
M.Vášáryová nevylučuje pozitívnu správu o stavbe futbalového štadióna

M.Vášáryová nevylučuje pozitívnu správu o stavbe futbalového štadióna

slovakia

left justify in out

img

Kandidátka na primátora hlavného mesta Magdaléna Vášáryová (SDKÚ-DS, KDH, SaS, Most-Híd, OKS) dúfa, že bude môcť ešte pred voľbami oznámiť veľmi reálny plán výstavby futbalového štadióna pre reprezentáciu v Bratislave v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) a novým prezidentom Slovenského futbalového zväzu Jánom Kováčikom.
"Možno nebude taký megalomanský. Ale nebude z financií mesta, bude to urobené prehľadne, transparentne a bude to krásny štadión," uviedla pre médiá po diskusnom večere Vízia Bratislavy v pondelok (15.11.). Vášáryová je parlamentná a krajská poslankyňa (SDKÚ-DS) v zastupiteľstve BSK. Predsedom krajskej samosprávy je Pavol Frešo (SDKÚ-DS).
Na otázku TASR, či ide o pozemky kraja v mestskej časti Petržalka, odpovedala: "Napríklad. Len musíme počkať, kým skončia určité zmluvy".
Jej partnerom v diskusii bol ľavicový kandidát Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smer-SD), ktorý je starostom Petržalky, mestským a krajským poslancom.
"Možných lokalít je viac. Jedna možnosť je v Petržalke, v priestore, ktorý kúpil BSK, a pokojne by pokryl aj priestor pre futbalový štadión, a to aj národný," povedal Ftáčnik. Druhou alternatívou je podľa neho bývalý štadión Slovana a možno sú aj ďalšie. Ocenil, že vláda je o tom ochotná diskutovať, je to vecou štátneho záujmu. Ako krajský poslanec zachytil signály, že BSK je pripravený sa v tom angažovať. Ftáčnik verí, že sa nájde dohoda o financovaní.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona