M.Vášáryová chce, aby primátor nepodpísal uznesenie o predaji akcií

NETKY.SK • 13 Október 2010, 10:59 • 2 min
M.Vášáryová chce, aby primátor nepodpísal uznesenie o predaji akcií

M.Vášáryová chce, aby primátor nepodpísal uznesenie o predaji akcií

slovakia

left justify in out

Na nepodpísanie uznesenia podľa zákona o obecnom zriadení, ktoré sa týka predaja akcií Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS), a.s, ktoré na druhý pokus schválilo bratislavské mestské zastupiteľstvo (MsZ) 7. októbra, vyzýva v otvorenom liste kandidátka pravice na primátora hlavného mesta Magdaléna Vášáryová (SDKÚ-DS) súčasného lídra mesta Andreja Ďurkovského (KDH).
Výkon uznesenia by bol takto pozastavený. Otvorený list dnes podala Vášáyrová v podateľni magistrátu. "Zastupiteľstvo odsúhlasilo na druhýkrát predaj akcií mesta v BVS, .a.s. Mám novú správu, vo štvrtok (14.10.) mala zasadať dozorná rada (DR) BVS, a.s. Odložili ju narýchlo na 22. októbra," povedala dnes na brífingu na pôde Národnej rady SR Vášáryová, ktorá je parlamentnou poslankyňou. Podľa jej informácií chýbal jeden hlas na to, aby toto odsúhlasili a preto odložili DR. Takže toto všetko vo mne a v mojich spolupracovníkoch vzbudilo podozrenie, že sa deje niečo, čo treba rýchlo odsúhlasiť pred komunálnymi voľbami, konštatovala.
MsZ prijalo 30. septembra uznesenie, v ktorom žiada primátora, aby nepripustil predaj 8,43 percenta vlastných akcií vodární žiadateľovi. Dňa 7. októbra poslanci toto uznesenie zrušili. Mesto je majoritným akcionárom vodární.
Ak vodárne odpredajú 8,43 percenta svojich akcií mestu Skalica, tak hrozí, že dlho budovaný systém, a to, že akcie vodární vlastnia len samosprávy, sa napriek stanovám BVS, a.s. dostanú do súkromných rúk, uvádza Vášáryová v otvorenom liste. Išlo by o Skalické vodárne a kanalizácie, s.r.o. Táto spoločnosť je bez vlastníctva či spoluvlastníctva mesta.
Na záver Vášáryová vyzýva primátora Ďurkovského, aby zastavil tento proces a nepodporil rozhodnutie, ktoré môže negatívne vplývať na hospodárenie mesta a cenu vody.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies