MV SR už má nachystanú odpoveď týkajúcu sa prezidentovej ochranky

NETKY.SK • 23 Január 2013, 13:15 • 2 min
MV SR už má nachystanú odpoveď týkajúcu sa prezidentovej ochranky

MV SR už má nachystanú odpoveď týkajúcu sa prezidentovej ochranky - Politika Ministerstvo vnútra už má nachystanú odpoveď pre prezidenta Ivana Gašparoviča ohľadne pohybu jeho ochranky počas poľovačky v auguste 2009, kedy prišiel o život pri nešťastnej náh

slovakia

left justify in out

imgMinisterstvo vnútra už má nachystanú odpoveď pre prezidenta Ivana Gašparoviča ohľadne pohybu jeho ochranky počas poľovačky v auguste 2009, kedy prišiel o život pri nešťastnej náhode horár Michal Bobák. "Odpoveď už máme pripravenú," uviedol po dnešnom rokovaní vlády SR minister vnútra Robert Kaliňák.

Informácie však podľa svojich slov odtajniť nemôže, urobiť tak môže iba hlava štátu. "Budeme informovať pána prezidenta, ktorý môže následne informovať vás," povedal Kaliňák novinárom. Ako poukázal, žiadneho slovenského občana nemožno sledovať bez podozrenia a následného povolenia súdu.

Šéf rezortu vnútra celý prípad ohľadne prezidenta a poľovačky považuje za nezmyselný. Pripomenul, že pred troma rokmi sa bez pochybností v tejto veci ukončilo trestné stíhanie. "Je to právoplatne uzavretý prípad," zdôraznil.

Poľovačku, pri ktorej zahynul prezidentov známy Michal Bobák, pripomenul na svojom blogu Juraj Poláček. K neúmyselnému zabitiu sa priznal Štefan Drozd, ktorý bol za to odsúdený. Hlava štátu vníma blog ako ohováranie, že Bobáka zastrelila ona. V súvislosti s blogom podal prezident trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Prezident Gašparovič v nedeľu (20.1.) v relácii STV O päť minút 12 uviedol, že je za odtajnenie informácie o jeho pohybe počas poľovačky. Súhlasí, že sa nemalo stať, aby jeho kancelária dala nesprávnu informáciu o jeho pohybe. Ľudia z kancelárie však podľa prezidenta boli v domnienke, že hlava štátu je na dovolenke. Prezident ďalej uviedol, že počas poľovačky bol v Bratislave a Limbachu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies