MV SR podporí projekty na boj proti kriminalite a extrémizmu

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 19:02 • 2 min
MV SR podporí projekty na boj proti kriminalite a extrémizmu

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra finančne podporí projekty, ktoré budú zamerané na boj proti kriminalite a extrémizmu. Rezort vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí o dotácie, tie treba posielať do 4. augusta na adresu ministerstva na Drieňovej 22 v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom rezort na svojej internetovej stránke. Na projekty ministerstvo poskytne 75-tisíc eur, pričom minimálna výška dotácie je tisíc eur, maximálna dvetisíc eur. Všetky potrebné informácie, ako majú žiadosti vyzerať aj čo majú obsahovať, sa nachádzajú na stránke https://www.minv.sk/?spravy_rk&sprava=vyzva-na-podporu-projektov-proti-extremizmu-je-zverejnena.

 

Peniaze môžu žiadatelia dostať na projekty, v ktorých pôjde o zvyšovanie bezpečnosti občanov prostredníctvom rôznych technických prostriedkov. Tiež by mali byť zamerané na skvalitňovanie prevencie a pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi. Projekty týkajúce sa obchodu s ľuďmi by sa mali zameriavať jednak na prevenciu a tiež na ich identifikáciu, poskytovanie pomoci a podpory týmto ľuďom, ale aj predchádzanie radikalizácie či extrémizmu.

 

Projekty by mali mať okrem iného zrozumiteľne popísane ciele, aktivity, ako aj výsledky a výstupy, tiež by mali mať štruktúru a popísané plánované aktivity. Dôležitá je tiež inovatívnosť a prehľadnosť. Cieľovou skupinou projektu sú potenciálne či skutočné obete obchodovania s ľuďmi či trestných činov extrémizmu, mali by osloviť širokú verejnosť. Finančné prostriedky na aktivity by mali byť efektívne a opodstatnene využité, pričom je vhodné ich spolufinancovanie so samosprávou, súkromným sektorom či iným zdrojom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies