MV rozšírili možnosti v rámci elektronického hlásenia pobytu

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 15:24 • 2 min
MV rozšírili možnosti v rámci elektronického hlásenia pobytu

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra rozšírilo služby v oblasti elektronického nahlasovania trvalého a prechodného pobytu. Ako rezort informoval na svojej internetovej stránke, po novom je možné aj elektronicky nahlasovať pobyt inej osoby na základe jej splnomocnenia.

slovakia

left justify in out

Novinkou je aj možnosť elektronicky podávať podnety na odhlásenie oboch foriem pobytu. Tieto služby sú dostupné občanom, ktorý vlastnia občiansky preukaz z čipom. Možnosť elektronického nahlasovania trvalého pobytu zaviedlo ministerstvo vnútra v januári 2014.


Občanom podľa ministerstva zostáva naďalej aj možnosť vybaviť si záležitosti okolo pobytu klasickým spôsobom a to návštevou ohlasovne pobytu. Na portáli Elektronické služby MV SR https://portal.minv.sk sa pritom dostanú ku všetkým potrebným údajom, vrátane informácií o tom, ktoré inštitúcie a s akým cieľom je potrebné navštíviť.

 

Elektronický spôsob nahlasovania však podľa rezortu ušetrí ľuďom veľa času. Občan predpísaným postupom vyplní a autorizuje podanie, pričom môže priebeh vybavovania sledovať vo svojej elektronickej schránke na portáli www.slovensko.sk. Do tejto schránky mu doručia aj informáciu o vybavení či zamietnutí podania.
Držitelia občianskeho preukazu z čipom môžu tiež v prípade zmeny trvalého pobytu elektronicky požiadať o nový preukaz s novou adresou. Podobu tváre a podpis v digitalizovanej forme pri výrobe dokladu môže totiž polícia čerpať zo svojich systémov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies