MV poskytlo ďalšie dotácie na projekty z oblasti prevencie kriminality

NETKY.SK • 25 December 2017, 10:38 • 2 min
MV poskytlo ďalšie dotácie na projekty z oblasti prevencie kriminality

BRATISLAVA – Ministerstvo vnútra rozdelilo ďalšie dotácie na projekty zameriavajúce sa na prevenciu kriminality. Ako sa uvádza v zmluvách zverejnených na Centrálnom registri zmlúv, sumu 10 000 eur rezort poskytol na monitorovací kamerový systém pre obec Kameničná. Rovnakú čiastku na rozšírenie kamerového systému obdrží od ministerstva obec Zohor.

slovakia

left justify in out

Finančné prostriedky na kamerový systém dostane aj obec Hontianske Nemce. Konkrétne pôjde o sumu 15 000 eur. Čiastku 5000 eur na rovnaký účel obdrží aj obec Valice.

Sumu 5000 eur poskytne ministerstvo na projekt „Spoločne to dokážeme“ občianskeho združenia ANTIRA. Projekt je zameraný na zmierenie nepriaznivých dopadov zlej sociálnej situácie obyvateľov ulice Internátna v Banskej Bystrici. Sumu 4700 eur zase poskytne združeniu EXTREME na projekt krytého skate parku rovnako v Banskej Bystrici.

Vláda SR v novembri 2016 schválila novú Stratégiu prevencie kriminality a inej protispoločenskej činnosti v Slovenskej republike na roky 2016 - 2020. V rámci nej sa má štát zamerať na javy, ako napríklad kriminalita vo virtuálnom prostredí, netolizmus (závislosť od nových informačných technológií), vysoká zadlženosť obyvateľstva alebo problém finančnej gramotnosti. Preventívne aktivity a opatrenia stratégie majú byť zamerané na samotné osoby, prípadne cieľové skupiny ako páchatelia, obete alebo potenciálni páchatelia a obete, alebo na kriminogénne faktory, to znamená situácie, príčiny a podmienky páchania kriminality. Aktivity stratégie by podľa dokumentu mali byť financované zo štátneho rozpočtu, ale aj z rozpočtov samospráv, z fondov Európskej únie a iných dostupných zdrojov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies