Mužovi z Hornej Vsi hrozia za prenasledovanie družky až tri roky

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 08:51 • 2 min
Mužovi z Hornej Vsi hrozia za prenasledovanie družky až tri roky

BANSKÁ BYSTRICA – Obvineniam z nebezpečného prenasledovania čelí 32-ročný muž z Hornej Vsi v okrese Žiar nad Hronom. Vlani v auguste vyhodil z bytu družku a matku ich spoločného dieťaťa a odvtedy ju obťažuje.

slovakia

left justify in out

Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, vynucuje si stretnutia, neustále jej telefonuje a posiela sms správy, v ktorých sa jej vyhráža zabitím, či udaním u jej zamestnávateľa za vymyslené prehrešky a vulgárne jej nadáva. Keď mu nedvíha telefón, píše vyhrážné sms správy aj jej matke. Chodí za ňou do práce, opakovane poškodzuje majetok jej rodiny, pričom toto svoje konanie neustále stupňuje. V pondelok ženu dokonca na kremnickej autobusovej stanici napadol. Obvinený skončil v cele, spracovaný bol aj podnet na väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí až trojročný trest.

 

Minulý rok zaevidovali policajti v Banskobystrickom kraji osem takýchto prípadov, z toho šesť objasnili. Najviac ich bolo v okrese Brezno – päť, z nich štyri objasnili a po jednom v okresoch Banská Bystrica, Lučenec a Zvolen. Za tento trestný čin hrozí páchateľom trest až na jeden rok. V prípade, že skutok je páchaný na chránenej osobe, závažnejším spôsobom konania, z osobitného motívu alebo verejne, páchateľovi hrozí vyššia trestná sadzba, a to šesť mesiacov až tri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies