Mužovi transplantovali tvár druhýkrát. Dva mesiace bol bez tváre...

NETKY.SK • 22 Január 2018, 17:50 • 2 min
Mužovi transplantovali tvár druhýkrát. Dva mesiace bol bez tváre...

V parížskej nemocnici Hôpital européen Georges-Pompidou uskutočnili minulý týždeň unikátnu operáciu, transplantáciu tváre mužovi, ktorý už jednu transplantáciu tváre podstúpil v minulosti. Jeho telo však novú tvár odmietlo.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný štyridsaťročný muž podstúpil prvú transplantáciu tváre pred siedmimi rokmi, informuje Daily Mail. V novembri minulého roku však jeho organizmus novú tvár odmietol, a tak ju lekári museli odstrániť. Pretože sa čakalo na nového darcu, pacient žil dva mesiace bez tváre. Lekári ho v tom čase udržiavali v umelom spánku. 

 

Náročný chirurgický zákrok sa v parížskej nemocnici uskutočnil minulý pondelok a trval celý deň. Aj keď prebehol úspešne, až čas ukáže, či telo novú tvár prijme. 

 

Ide vôbec o prvú opakovanú transplantáciu tváre, ktorá bola doposiaľ uskutočnená. Podľa francúzskych zdravotníckych agentúr tento zákrok ukázal, že opakovaná transplantácia tváre je u pacientov možná, píše server Novinky.cz.

 

Transplantácia tváre je veľmi riskantná, zatiaľ ju uskutočnili iba zhruba štyridsaťkrát a najmenej šesť pacientov pri nej zomrelo. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies