Mužovi spadol do Dunaja batoh s pamäťovými kartami za 10 miliónov Kč, tvrdil poisťovni!

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 07:23 • 2 min
Mužovi spadol do Dunaja batoh s pamäťovými kartami za 10 miliónov Kč, tvrdil poisťovni!

PRAHA/BRATISLAVA - Letné dovolenky lákajú tisíce nepoctivých ľudí na spáchanie poistného podvodu. Okrem bežných pokusov evidujú poisťovne aj niektoré kuriózne prípady, ktoré sa však ťažko odhaľujú a dokazujú. Informoval o tom dnes spravodajský portál Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Napríklad nemenovaný Čech oznámil Európskej poisťovni (ERV), špecializujúcej sa na cestovné poistenie, že pri prechádzke po moste SNP cez Dunaj v Bratislave sa zrazil s iným chodcom, ktorému neúmyselne vyrazil batoh a ten spadol do rieky. V batohu boli údajne pamäťové karty do mobilov a fotoaparátov za desať miliónov českých korún (364.500 eur).
      

Klient tvrdil, že spôsobil škodu na majetku tretej osoby, proti ktorej je poistený, a nárokoval si vyplatenie sumy. Detektívi poisťovne však zistili, že obaja páni sa dobre poznajú a faktúry na pamäťové karty falšoval jeden obchodník. Všetci boli obžalovaní a hrozí im väzenie až na desať rokov, informoval web Novinky.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies