Mužovi, ktorý choval chráneného jastraba na Vysočine, hrozí trestné stíhanie

NETKY.SK • 22 Január 2015, 19:31 • 2 min
Mužovi, ktorý choval chráneného jastraba na Vysočine, hrozí trestné stíhanie

PRAHA - Tri roky väzenia a pokuta až 1,5 milióna Kč hrozí 33-ročnému mužovi z Havlíčkovho Brodu v českom kraji Vysočina, ktorý bez akéhokoľvek povolenia - ako to zistili policajti a pracovníci Českej inšpekcie životného prostredia - choval chráneného a ohrozeného jastraba veľkého, známeho aj pod menami jastrab lesný alebo jastrab obyčajný.

slovakia

left justify in out

O prípade informoval dnes internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorkyňu polície Moniku Pátkovú.
     

Podľa jej slov je muž podozrivý, že v súkromnom chovateľskom zariadení v mieste bydliska neoprávnene choval samičku jastraba veľkého, ktorý patrí medzi živočíšne druhy priamo ohrozené vyhynutím.
     

Pôvod dravca muž nedokázal zdokumentovať, povedal riaditeľ pobočky Českej inšpekcie životného prostredia v Havlíčkovom Brode Vitězslava Nováka. Jastraba, ktorý bol v dobrom zdravotnom stave, inšpektori odviezli do špecializovaného centra v Hlubokej na juhu ČR.
     

Bez príslušného povolenia sa na území Európskej únie nesmú voľne chovať ohrozené druhy zvierat. Pod prednostnú ochranu spadajú všetci európski dravci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies