Mužovi hrozia až tri roky za rozmiestnenie pytliackych ôk, do jedného sa chytil malý jeleň

NETKY.SK • 20 November 2020, 17:14 • 2 min
Mužovi hrozia až tri roky za rozmiestnenie pytliackych ôk, do jedného sa chytil malý jeleň

Strážcovia zákona sa snažia aj o poriadok v slovenských lesoch. Jednak ide o krádež dreva, skutok, ktorý sa najmä v období na začiatku vykurovacej sezóny, stáva častejší.

slovakia

left justify in out

Ale stále je aj množstvo ľudí, ktorí škodia prírode pytliactvom. Polícia informuje, že obvinila pytliaka, ktorý nastražil pytliacke oká v lese.

 

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rimavskej Sobote obvinil 42-ročného muža Petra B. z okresu Rimavská Sobota z trestného činu pytliactvo,“ informujú strážcovia zákona na sociálnej sieti.

 

 

Podľa informácií, ktoré sú dostupné, sa tento muž mal dopustiť pytliactva lovením zvierat bez povolenia. Malo sa tak stať ešte v marci 2020, a to „rozmiestnením siedmich kusov pytliackych ôk na migračnej trase zveri“.

 

Po tejto aktivite malo dôjsť k usmrteniu malého jeleňa, ktorý následkom zranení uhynul. „Rozmiestňovanie pytliackych ôk patrí medzi zakázané spôsoby lovu a je považované aj za zavrhnutiahodný spôsob lovu, nakoľko takto ulovené zviera je pomaly usmrcované udusením sa v snahe vyslobodiť sa z oka,“ zdôraznila polícia.

 

Mužovi hrozí väzenie na dva roky, dokonca až 3, ak bude posudzovaný vo vyššej kvalifikácii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies