Mužov obvinených z vraždy vojaka v Londýne začnú súdiť v novembri

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 18:38 • 2 min
Mužov obvinených z vraždy vojaka v Londýne začnú súdiť v novembri

LONDÝN - Dvaja muži obvinení z brutálnej vraždy britského vojaka na londýnskej ulici za bieleho dňa budú mať súdny proces v novembri. O dnešnom rozhodnutí súdu informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Michael Adebolajo (28) a Michael Adebowale (22) sú obvinení, že 22. mája dosekali na smrť vojaka Leeho Rigbyho neďaleko jeho kasární na londýnskom predmestí Woolwich.

Na dnešnom vypočúvaní na súde v Londýne vystupovali len prostredníctvom videomostu z londýnskej väznice Belmarsh, kde ich zadržiavajú. Obvinení na krátkom pojednávaní iba potvrdili svoje mená. Samotný súdny proces sa začne 18. novembra. Dvojicu mužov totiž polícia pred zatknutím postrelila. Adebolajo je tiež obvinený z pokusu o vraždu dvoch policajtov a z prechovávania strelnej zbrane s úmyslom použiť ju proti iným osobám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona