Mužom zabitým pri razii v Bruseli je Alžírčan, v byte sa našla aj vlajka Dáišu

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 13:04 • 2 min
Mužom zabitým pri razii v Bruseli je Alžírčan, v byte sa našla aj vlajka Dáišu

BRUSEL - Belgická polícia už identifikovala muža, ktorý bol zastrelený v utorok počas policajnej operácie na bruselskom predmestí Forest. Informoval o tom dnes na tlačovej konferencii v Bruseli federálny prokurátor Thierry Werts.

slovakia

left justify in out

Spresnil, že ide o Alžírčana Mohameda Belkaida, narodeného 9. júla 1980, ktorý sa v Belgicku zdržiaval ilegálne. Polícia ho nesledovala, ale evidovala krádež, ktorú spáchal v roku 2014. Polícia ho v utorok zastrelila v okamihu, keď sa snažil strieľať z okna bytu, kde sa neskôr našlo 11 zásobníkov do útočnej pušky kalašnikov, ale žiadne výbušniny. Podľa Wertsa polícia v byte objavila aj knihu o salafizme a zástavu extrémistickej organizácie Islamský štát (IS/Dáiš).

 

Polícia zatiaľ zadržala dve podozrivé osoby, ale nateraz sa nepotvrdila ich spojitosť so streľbou na predmestí Forest. Jeden zo zadržaných utrpel strelné zranenie nohy. Do nemocnice ho priviezla neznáma osoba, ktorá potom ušla. Druhého podozrivého zadržali počas policajnej razie.

 

Hovorca prokuratúry Eric Van der Spyt potvrdil, že v byte vo štvrti Forest sa v utorok večer zdržiavali pravdepodobne dve osoby, ktorým sa podarilo ujsť. Ich totožnosť nie je známa.

Werts dodal, že zasahujúci policajti čelili osobám vyzbrojeným útočnými a automatickými zbraňami. Policajti podľa neho reagovali okamžite odvetnou paľbou, čím zabránili najhoršiemu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona