Mužom v Iráne zakázali západné účesy, tetovanie, solárium a úpravu obočia

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 12:50 • 2 min
Mužom v Iráne zakázali západné účesy, tetovanie, solárium a úpravu obočia

TEHERÁN - Iránske úrady zakázali tie typy pánskych účesov, ktoré v krajine nie sú tradičné, informovala dnes miestna tlač.

slovakia

left justify in out

Nové nariadenia zakazuje mužom aj tetovanie, návštevu solária a úpravu obočia, ktoré sa u mladých Iráncov tešia rastúcej obľube. Tetovanie je pritom oddávna súčasťou miestnej kultúry.
     

Zakázaných je viacero typov módnych účesov, vrátane nagélovaných a rozstrapatených, ktoré majú mladí Iránčania v ostatných rokoch vo veľkej obľube. Tieto strihy však dráždia konzervatívnu časť iránskej spoločnosti, ktorá tvrdí, že nezodpovedajú normám hlásaným islamom a sú propagáciou Západu a západného životného štýlu.
     

Predseda iránskeho združenia pánskych kaderníkov a holičov Mosfata Govahí, citovaný agentúrou ISNA, potvrdil, že "účesy satanského kultu sú teraz zakázané". Nešpecifikoval však, o ktoré ide. Za porušenie úradného zákazu hrozí kaderníkom odobratie licencie.
     

Govahí súčasne kritizoval holičov, ktorí pracujú bez licencie a poskytujú klientom aj zakázané služby, pričom varoval, že úrady zakročia aj proti nim.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies