Mužmi roka sú podľa magazínu GQ aj Michael Douglas aj Elton John

NETKY.SK • 4 September 2013, 16:24 • 2 min
Mužmi roka sú podľa magazínu GQ aj Michael Douglas aj Elton John

NEW YORK - Americký pánsky magazín GQ zverejnil mená držiteľov titulu Muž roka.

slovakia

left justify in out

Za Legendu vyhlásili v rámci tohto ročníka 68-ročného herca Michaela Douglasa, ktorý je známy zo snímok ako Wall Street (1987), Základný inštinkt (1992), Lovci levov (1996), Hra (1997), Dokonalá vražda (1998), Traffic - Nadvláda gangov (2000) či Skvelí chlapci (2000). Naposledy sa predstavil v kontroverznej životopisnej snímke Liberace (2013), kde stvárnil rovnomenného klaviristu, ktorý mal románik s mladým mužom. Film režiséra Stevena Soderbergha mal v slovenských kinách premiéru 18. júla.

V kategórii Génius zvíťazil britský spevák Elton John. Ten počas svojej viac ako štyridsaťročnej kariéry predal na celom svete vyše 200 miliónov kópií nahrávok. Je tak jedným z najúspešnejších hudobníkov všetkých čias. Cenu pre Interpreta roka si prevzal americký spevák Pharrell Williams. Štyridsaťročnému umelcovi k tejto cene zrejme pomohla aj spolupráca na tohtoročných hitoch Get Lucky a Blurred Lines, ktoré nahral s duom Daft Punk, respektíve Robinom Thickeom. Ikonou roka sa stal niekdajší člen britskej skupiny Oasis Noel Gallagher, zatiaľ čo za Skupinu roka vyhlásili britskú indierockovú formáciu Arctic Monkeys. 

V kategórii Komikov si cenu prevzala trojica zabávačov Simon Pegg, Nick Frost a Edgar Wright, ktorá spolupracovali na komédii The World's End (2013). Okrem toho v minulosti spolu nakrútili aj snímky Súmrak mŕtvych (2004) a Jednotka príliš rýchleho nasadenia (2007). Ceny si domov odniesli aj ďalšie osobnosti, ako napríklad bývalý futbalista Bobby Charlton, herec a komik Russell Brand, šéfkuchár Jason Atherton, či dokonca herečka Emma Watson, ktorá zvíťazila v kategórii Žena roka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies