Muzikálový festival na počesť Jozefa Bednárika opäť rozozvučí dvoranu Kúpeľov Brusno

NETKY.SK • 7 August 2021, 11:33 • 2 min
Muzikálový festival na počesť Jozefa Bednárika opäť rozozvučí dvoranu Kúpeľov Brusno

Štrnásty ročník Muzikálového festivalu Jozefa Bednárika sa uskutoční 20. a 21. augusta 2021 v Kúpeľoch Brusno. Festival vzdá hold Hane Hegerovej a krátkymi spomienkami si uctí aj Jozefa Kubánka a Milana Lasicu.

slovakia

left justify in out

Organizátori ocenia aj tento rok významné osobnosti formou Tabule slávy a Brusnianskej brusnice. Hosťom festivalu bude tentoraz režisér Filip Renč.

 

img

 

Jozef Bednárik bol na Muzikálovom festivale práve pred desiatimi rokmi. „Po tom, ako pripevnil svoju tabuľu, sme sa o festivale dlho rozprávali. Ráno prišiel a predstavil mi svoje nápady. Od tohoto momentu až doteraz je jeho súčasťou. Aj dnes vychádzame pri oceneniach zo zoznamu, ktorý vytvoril,“ spomína organizátor festivalu Ján Kubiš. Režisér Filip Renč, ktorý bude hosťom 14. ročníka, sa k divadelnej, muzikálovej a javiskovej réžii dostal práve cez Jozefa Bednárika. Renč mu robil asistenta pri muzikáli Dracula a neskôr dostal poverenie režírovať tento muzikál v Južnej Kórei.

 

Festival sa začne programom Návraty, v ktorom sa predstavia úspešní herci a speváci, ktorí začínali aj na javisku Muzikálového festivalu. Choreograf Jaroslav Moravčík roztancuje publikum, pričom si pripomenú aj legendárneho Juraja Kubánku.

 

img

 

Návštevníci si zaspomínajú na Hanu Hegerovú a cez jej piesne Čerešne a Žila som správne aj na Milana Lasicu. Začiatok sobotného programu bude venovaný spomienke na Karola Duchoňa.  Zúčastnia sa overení umelci a hudobníci ako Orchester Júliusa Selčana či Felix Slováček.

 

 

img

 

Medzi účinkujúcimi sa návštevníci môžu tešiť na hercov Divadla Andreja Bagara v Nitre a pražských hercov Kateřinu Brožovú, Michaelu Noskovú, Petra Pecha, Andreu Gábrišovú a Petra Palečka v muzikáli Na křídlech fantazie. V sobotňajšom programe sa predstavia aj Milan MarkovičPáni bratia s ich MM kabaretom.

 

img

 

„Keď Ján Kubiš prišiel v roku 2008 s nápadom usporiadať prvý ročník tohto festivalu, tak od tej doby sa tu pravidelne striedajú skutočne veľké osobnosti tak z muzikálového ako aj operetného sveta. Navyše v roku 2011 prvýkrát pozval Jozefa Bednárika, aby mu udelili významnú cenu a on projekt naplno podporil,“ povedal Zdeněk Barták, významný český hudobný skladateľ a producent. „Na tomto festivale dostávajú veľké príležitosti a priestor nové spevácke a herecké talenty. Umne sa tu spájajú umelci a unikátne kúpeľné prostredie, čím vzniká priestor pre dokonalú zábavu na absolútne profesionálnej úrovni.“ 

 

„Neoddeliteľnou súčasťou programu sa stalo aj odovzdávanie cien výnimočným osobnostiam. Kto tento rok získa ocenenie Brusnianska brusnica a Tabuľa slávy si zatiaľ nechám pre seba. Je to opäť prekvapenie. Samozrejme to budú osobnosti, ktorí sú prvotriednymi jednotlivcami v rôznych umeleckých sférach prepojených s muzikálom,“ povedal organizátor Ján Kubiš. „Chcel by som všetkých čo najsrdečnejšie pozvať aj na tento ročník. Cítim veľkú vďaku za to, že návštevníci si sem našli cestu aj v minulom roku, kedy to skutočne nebolo vôbec jednoduché. Verím preto, že teraz, keď sa trochu viac uvoľnili opatrenia pre kultúrne podujatia, sa opäť v hojnom počte spoločne stretneme a užijeme si muzikálovú, filmovú, divadelnú hudbu a šansóny tak, ako to máme radi.“ 

 

img

 

Vstupenky na 14. ročník Veronia Muzikálového festivalu Jozefa Bednárika, ktorý sa uskutoční 20. a 21. augusta 2021 v Kúpeľoch Brusno, sú v predaji v sieti Ticketmedia a u predajcov periodickej tlače v sieti GGT.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies