Muzikálový festival Jozefa Bednárika oslávi prvú desaťročnicu

NETKY.SK • 3 August 2017, 12:29 • 2 min
Muzikálový festival Jozefa Bednárika oslávi prvú desaťročnicu

BRATISLAVA - V Brusne odštartuje 18. augusta Muzikálový festival Jozefa Bednárika. Podujatie, ktoré tento rok oslávi prvú desaťročnicu svojej existencie, prinesie opäť bohatý program.

slovakia

left justify in out

Festival otvorí speváčka Marcella Molnárová s hitom Lizy Minnelly Cabaret (1972). Po nej sa na pódiu predstavia Milan Markovič s Petrom Niňajom a Róbertom Puškárom v programe Na plnú hu(d)bu. Záver piatkového programu bude patriť klasickým muzikálom, o ktorých interpretáciu sa postarajú Andrea Zimányiová, Linda Ballová a Mirka Partlová.

V sobotu na festivale vystúpi francúzska šansoniérka Linda Genoux. Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť aj na árie z predstavenia Evanjelium o Márii v podaní Jarmily Hittnerovej a Jozefa Benedika. V programe nebude chýbať ani pásmo rozprávkových piesní. Interpretovať ich budú Eva Kleinová, Michaela Sejnová a Peter Strenáčik.

V závere festivalu odznejú v rámci galakoncertu Brusway Hviezdy pod hviezdami legendárne muzikálové skladby z klasík ako West Side Story, Cats alebo z rockovej opery The Phantom of the Opera v podaní Mirky Partlovej, Róberta Haláka a Dáriusa Kočího. V rámci galaprogramu vystúpia aj Marián Labuda, Jozef Benedik, Tomáš Majláth, Kristína Vrecková či Štefan Skrúcaný, ktorý do svojho repertoára zaradí i pieseň Lipová Lyžka (1993). Skladba má byť akousi pozvánkou na nasledujúci ročník festivalu, na ktorom si organizátori pripomenú desiate výročie úmrtia Michala Dočolomanského.

Podujatie napokon uzavrie vystúpenie speváka skupiny Kabát Josefa Vojteka, ktorý zaspieva obľúbené skladby z muzikálov Čas ruží, Casanova, Mona Lisa, Hamlet, Krysař a Mefisto.

Organizátori počas festivalu tradične ocenia i významné osobnosti a inštitúcie, ktoré výrazne podporili muzikálové umenie na Slovensku. „Tak, ako minulý rok, sme načreli do tých najvyšších sfér. Vlani sa nám podarilo zaslziť oči Jána Grešša a verím, že tento rok sa nám to podarí opäť pri ďalšom ocenenom umelcovi,“ povedal hlavný usporiadateľ festivalu Ján Kubiš.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucia Fabova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies