Muzikál na ľade Popoluška prichádza na Slovensko

NETKY.SK • 19 Január 2012, 08:07 • 2 min
Muzikál na ľade Popoluška prichádza na Slovensko

Muzikál na ľade Popoluška prichádza na Slovensko - Kultúra Čarovný muzikál na ľade Popoluška predstavia jeho českí tvorcovia vo februári divákom v piatich slovenských mestách. Prvým budú Košice 10.

slovakia

left justify in out

img

Čarovný muzikál na ľade Popoluška predstavia jeho českí tvorcovia vo februári divákom v piatich slovenských mestách. Prvým budú Košice 10. až 12. februára, po nich Zvolen (17. - 18. 2.), Bratislava (24. - 26. 2.), Trenčín (2. - 3. 3.) a Spišská Nová Ves (9. - 10. 3.).
      Autorom scenára a režisérom tohto veľkovýpravného príbehu, inšpirovaného obdobím baroka a nekonečnými hranicami fantázie, je Jindřich Šimek, hudbu zložil Petr Malásek, texty piesní napísal Václav Kopta, scénu vytvoril Petr Hloušek, kostýmy navrhol Roman Šolc, autorom filmových projekcií je Dalibor Černák. Choreografie a krasokorčuliarsky kasting realizovali bývalá majsterka sveta v kategórii športových dvojíc Radka Kovaříková a Jana Hübler. Svetovú premiéru mal muzikál 1. októbra minulého roku v Prahe.
      "Toto je môj tretí muzikál na ľade, pred ním to bol Mrázik a Rómeo a Júlia. Prácu na Popoluške sme začali už v roku 2005, intenzívne sme sa jej venovali od roku 2009. Celý realizačný tím odviedol skvelú prácu, celá kompany vrátane technického zabezpečenia má 117 ľudí, 40 krasokorčuliarov, dve desiatky hercov, najmladšia krasokorčuliarka má šesť rokov, scénu preváža šesť kamiónov, ušitých bolo 296 kostýmov, stavba scény trvá jedenásť hodín," uviedol na dnešnom stretnutí s médiami režisér Jindřich Šimek.
      V muzikáli účinkuje viacero známych mien českej divadelnej a hudobnej scény, hlavné postavy Popolušky a princa naspievali Lucie Bílá a Ondřej Ruml, v zozname účinkujúcich sú Dana Morávková, Leona Machálková, Hana Buštíková, Hana Křížková, Sabina Laurinová, Josef Vojtek, Jiří Korn, Martin Počta, Vlastimil Harapes, Milan Drobný, Martin Dejdar. Hlavnú rozprávkovú dvojicu stvárnil ruský krasokorčuliarsky pár Jelena Jovanovič a Konstantin Gavrin v alternácii s dvojicou Annette Dytrt a David Vincour. 
      "Náročné je to už tým, že diváci sedia v aréne, aj v tom, že sa na to pozerám z pohľadu diváka, teda aby to bolo zrozumiteľné, pretože niekedy tie dva póly stoja až 50 metrov od seba a musí byť jasné, čo hovoria, alebo čo si chcú povedať. Je iný tým, že tam máme nádherné kúzla, ktoré divákom otvárajú ústa a berú dych. Iný je tým, že sa nám podarilo perfektné obsadenie, top speváci a herci, žiadny muzikál v Čechách nemá také obsadenie ako máme my, čo ma prekvapilo, že kolegovia tú prácu vzali a že si ju zamilovali. Iný je aj tým, že máme korčuliarov zo siedmich krajín sveta, scenár sme museli preložiť do ruštiny, poľštiny, medzinárodné obsadenie muzikálu som ešte nemal," doplnil k Popoluške pre TASR Šimek.     
      "Hráme na záznam, čo je rozdiel oproti klasickému muzikálu, a do haly príde šesť tisíc divákov a je úžasné hrať pre také množstvo ľudí. Baví ma to, fascinuje, čím viac ľudí, čím viac divákov a mám z toho väčšiu radosť,"“ dodal pre TASR Martin Dejdar, v muzikáli v úlohe komorníka.
      "Mne sú súdené úlohy princov a kráľov, rád som prijal ponuku a zároveň som bol rád, že som nemusel na korčule," pridal s úsmevom Vlastimil Harapes, v muzikáli ako kráľ. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies