Muzikál Matilda má 10 nominácií na divadelné ceny Laurenca Oliviera

NETKY.SK • 16 Marec 2012, 07:51 • 2 min
Muzikál Matilda má 10 nominácií na divadelné ceny Laurenca Oliviera

Muzikál Matilda má 10 nominácií na divadelné ceny Laurenca Oliviera - Kultúra Muzikál Matilda (Matilda The Musical) o neobyčajnom dievčatku z obyčajnej rodiny, ktorý vychádza z rovnomennej poviedky spisovateľa Roalda Dahla z roku 1988 získal najviac nomin

slovakia

left justify in out

img

Muzikál Matilda (Matilda The Musical) o neobyčajnom dievčatku z obyčajnej rodiny, ktorý vychádza z rovnomennej poviedky spisovateľa Roalda Dahla z roku 1988 získal najviac nominácií na britské divadelné ceny Laurenca Oliviera, ktoré dnes zverejnili v Londýne. 
      Muzikál má desať nominácií vrátane kategórie najlepšia herečka, pričom na túto cenu boli spoločne nominované všetky štyri alternujúce detské predstaviteľky hlavnej postavy Matildy.
      V nemuzikálnych kategóriách sú na čele nominácií dve britské komédie v retro štýle - The Ladykillers a One Man, Two Guvnors. Obe komédie majú po päť nominácií.
      Hra The Ladykillers rozpráva príbeh známy z amerického filmu Päť lupičov a stará dáma (2004), v ktorom sa šarlatánsky profesor stvárnený Tomom Hanksom so skupinou kamarátov pokúsi uskutočniť lúpež storočia.
      Komédia One Man, Two Guvnors vychádza z komédie Carla Goldoniho Sluha dvoch pánov, ktorú Richard Bean preniesol do anglického Brightonu v roku 1963.
      Z hercov nominovali na cenu Laurenca Oliviera aj Juda Lawa, Jamesa Cordena, Kristin Scottovú Thomasovú a Benedicta Cumberbatcha.
      Tohtoročné ceny Laurenca Oliviera odovzdajú v londýnskej Kráľovskej opere 15. apríla.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona