Muzikál Madame de Pompadour uspel na medzinárodnom festivale

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 09:13 • 2 min
Muzikál Madame de Pompadour uspel na medzinárodnom festivale

BRATISLAVA – Na Medzinárodnom muzikálovom festivale, ktorý sa konal od 24. júna do 11. júla v juhokórejskom meste Tägu, udelili pôvodnému slovenskému muzikálu Madame de Pompadour tri ocenenia.

slovakia

left justify in out

Porota jubilejného desiateho ročníka podujatia ho označila za najlepšiu inscenáciu, speváčka Sisa Sklovská, predstaviteľka titulnej hrdinky, si odniesla cenu za najlepší ženský herecký výkon, pričom jej kolega Ján Mistrík uspel v kategórii Najlepší mužský herecký výkon vo vedľajšej úlohe.

 


Divadlo Nová scéna (DNS) tak nadviazalo na úspech spred dvoch rokov, keď si z festivalu odnieslo vďaka muzikálu Mata Hari dve ocenenia – taktiež za najlepšiu inscenáciu a najlepší ženský herecký výkon pre Sisu Sklovskú.


"Sme hrdí na to, že sme v obrovskej konkurencii domácich a zahraničných súborov takto skvelo obstáli a že náš príbeh o Madame de Pompadour zarezonoval nielen u poroty, ale aj u divákov, ktorí ho odmenili búrlivým potleskom a standing ovation," uviedla hneď po dnešnom odovzdávaní cien generálna riaditeľka DNS Ingrid Fašiangová.


Podobnú radosť z úspechu prejavila aj Sisa Sklovská, ktorá je na svoje druhé víťazstvo na festivale veľmi pyšná. "Moje pocity teraz, po slávnostnom ceremoniáli, kde som predniesla ďakovnú reč v kórejčine, sú neopísateľné. Reakcia divákov neuveriteľná, som nesmierne šťastná a dojatá, že som v desaťročnej histórii tohto svetového festivalu zatiaľ ako jediná získala dva razy cenu za najlepší ženský herecký výkon," povedala speváčka, ktorá spolu s kolegami odohrala na podujatí od 6. do 10. júla päť predstavení.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies