Muzikál Jesus Christ Superstar sa od júna vydá na turné po veľkomestách USA

NETKY.SK • 5 Apríl 2014, 17:56 • 2 min
Muzikál Jesus Christ Superstar sa od júna vydá na turné po veľkomestách USA

NEW YORK - Veľkolepú inscenáciu slávneho muzikálu Jesus Christ Superstar uvidia od júna na viac ako 60 predstaveniach vo viacúčelových halách 50 amerických veľkomiest.

slovakia

left justify in out

Ide o najväčšie sériu halových predstavení tohto opusu v doterajšej histórii, navyše so skvelým obsadením, v ktorom nebudú chýbať niekdajšia hviezda skupiny N'Sync JC Chasez (37) a bývalá speváčka formácie Destiny's Child Michelle Williamsová (33).
      

V New Yorku o tom v noci nadnes informoval autor hudobnej zložky diela, skladateľ sir Andrew Lloyd Webber.
      

Britský komponista si zaspomínal, že v počiatkoch "života" tohto muzikálu ho už uviedli v halách, ale odvtedy mali prednosť inscenácie na divadelných scénach. Vždy som však túžil ešte raz vidieť muzikál v halách, kde začala jeho cesta, poznamenal autor.
      

Turné mamutej produkcie sa začne 9. júna v New Orleanse, následne uvidia inscenáciu okrem iného aj v Dallase, Detroite, Chicagu, Los Angeles, New Yorku či Bostone.
      

Muzikál s biblickým námetom bol druhým spoločným dielom skladateľa Andrew Lloyda Webbera a libretistu Tima Ricea, ktorý oboch preslávil prakticky na celej planéte.
    

Dielo sa ešte v roku 1973 dočkalo aj filmovej adaptácie v réžii Normana Jewisona, ktorý patrí od roku 2010 medzi laureátov najvyššieho ocenenie Združenia amerických režisérov (DGA) - trofeje za celoživotné dielo (DGA Lifetime Achievement Award).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies