Muzikál Dracula oslavuje dvadsiate výročie

NETKY.SK • 17 December 2014, 09:44 • 2 min
Muzikál Dracula oslavuje dvadsiate výročie

BRATISLAVA - Kultový český muzikál Dracula sa vracia na divadelné dosky. Českí fanúšikovia si ho budú môcť v obnovenej premiére pozrieť 21. februára v ČEZ aréne v Pardubiciach či o týždeň neskôr v pražskom Hudobnom divadle Karlín. Tam by mal zotrvať až do mája.

slovakia

left justify in out

Následne sa veľkolepý muzikál presunie na Slovensko, kde na divákov čakajú ďalšie tri exkluzívne predstavenia. Po prvom open air predstavení, ktoré sa uskutoční 20. júna v kameňolome Pezinok, uvedú Draculu s podtitulom Pocta autorom 20. novembra v košickej Steel Aréne a štyri dni na to si ho fanúšičky a fanúšikovia budú môcť vychutnať na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Novembrové predstavenia má podľa organizátorov sprevádzať živý orchester. "Pocta autorom sa to bude volať preto, že všetci hlavní tvorcovia Draculu sú mŕtvi a my by sme im chceli vzdať hold, pretože si myslím, že sme to Česi ani Slováci zatiaľ neurobili. Nedocenili sme, akých velikánov sme mali,“ vyjadril sa počas utorkovej tlačovej konferencie producent muzikálu Oldřich Lichtenberg. 

 

Po boku Daniela Hůlku sa v Draculovi v hlavných úlohách predstavia Tomáš Trapl, Kamila Nývltová, Martin Pošta, Leona Machálková, Josef Vágner či Richard Genzer, ktorý pre úlohu v novom Draculovi schudol vyše 20 kilogramov. V slovenskej alternácii sa diváci môžu tešiť na Mariána Vojtka a Danielu Šinkorovú. Novú verziu Draculu režíroval Filip Renč. O scénu sa postaral Daniel Dvořák, ktorý stavil okrem tradičných dekorácií a mappingu aj na originálne svetelné efekty. 

 

Muzikál Dracula v premiére uviedli 13. októbra 1995 v Pražskom kongresovom centre pod režisérskou taktovkou zosnulého Jozefa Bednárika. V priebehu troch rokov ho videlo vyše 1,2 milióna diváčok a divákov. Na divadelné dosky sa predstavenie následne vrátilo v roku 2003 a pražské Divadlo Hybernia ho do svojho repertoára naposledy zaradilo od 5. februára 2009 do 28. mája 2011.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona