Muzikál Čas ruží s hitmi Karla Gotta uvedú v Bratislave

NETKY.SK • 8 Február 2017, 11:36 • 2 min
Muzikál Čas ruží s hitmi Karla Gotta uvedú v Bratislave

BRATISLAVA - Muzikál Čas ruží s hitmi českého speváka Karla Gotta uvedú 24. novembra na Zimnom Štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Dielo, za ktorým stojí scenárista Sagvan Tofi, bude mať premiéru v marci v Prahe. Sedemdesiatsedemročný interpret v predstavení neúčinkuje, podieľa sa na ňom však ako umelecký supervízor. "V muzikáli som novicom, ale je to výzva sa niečo nové naučiť, zažiť, odovzdať. Svoju úlohu umeleckého supervízora chcem plniť so všetkým, čo k tomu patrí. Dokonca pre muzikál maľujem obraz tajomnej dievčiny, ktorý bude dôležitou súčasťou príbehu," prezradil Gott.


Sagvan Tofi si vypočul viac ako 2000 skladieb, z ktorých vybral napríklad piesne Když jsem já byl tenkrát kluk, Přijela pouť, Jen se hádej, Svět má ty chvíle rád, Korunou si hodím, Je jaká je alebo Když muž se ženou snídá. "Keď som to mal už pripravené, požiadal som svojho priateľa, producenta Oldřicha Lichtenberga o pomoc s realizáciou. Spoločne sme oslovili Karla Gotta. Následná prezentácia diela Karlovi Gottovi bola asi moja najťažšia a najzložitejšia úloha, akú som kedy mal, mal som strašnú trému. Obrovská úľava prišla až s Karlovou reakciou, ktorý s realizáciou nadšene súhlasil," spomínal na začiatky projektu scenárista.


Na muzikáli sa podieľajú aj režisér Petr Novotný, hudobný dramaturg Ondřej Soukup alebo choreografka Petra Parvoničová. Obsadenie tvoria napríklad Josef Vojtek, Jan Kopečný, Roman Tomeš, Eva Burešová, Martin Písařík, Jiří Langmajer, Adéla Gondíková, Vlastimil Zavřel či spomínaný Tofi, známy z filmov Kamarát do dažďa (1988) alebo Kamarát do dažďa II - Príbeh z Brooklynu.
Informácie pochádzajú od PR manažéra muzikálu Jána Kakaščíka, z webstránky www.hdk.cz a archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies