Muži zlákali Ukrajinku na prácu, mala však poskytovať sexuálne služby

NETKY.SK • 10 Január 2014, 09:28 • 2 min
Muži zlákali Ukrajinku na prácu, mala však poskytovať sexuálne služby

BRATISLAVA - Pod zámienkou lukratívnej práce zlákali dvaja Košičania (32 a 26 rokov) Ukrajinku na Slovensko.

slovakia

left justify in out

Nakoniec jej údajne oznámili, že bude poskytovať sexuálne služby. A to dovtedy, kým nezarobí peniaze, ktoré do nej investovali na cestu a vybavenie víz. Teraz čelia obvineniu z obchodovania s ľuďmi. O prípade dnes informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

Polícia zasiahla po necelých troch dňoch od príchodu Ukrajinky na Slovensko. Disponovala totiž informáciami, že v priestoroch košického "masážneho salóna" mala byť násilím držaná žena. "Vďaka rýchlemu zásahu polície sa cudzinke podarilo zo 'salóna' utiecť a k poskytnutiu služieb nedošlo," povedala Baloghová. "Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru obvinil dvoch Tomášov zo spáchania trestného činu obchodovania s ľuďmi," dodala. Keďže prokurátor neakceptoval návrh vyšetrovateľa na väzobné stíhanie, muži sú stíhaní na slobode. Po dokázaní viny im hrozia štyri až desať rokov za mrežami.

"Obchodovanie s ľuďmi je v súčasnosti narastajúcim problémom, ktorý zasahuje krajiny na celom svete," upozornila hovorkyňa. Okrem "sexbiznisu" sa s ním možno stretnúť i v poľnohospodárstve, službách a priemysle, ľudia sú predávaní a kupovaní ako tovar, nútení k prostitúcii, zotročovaniu v práci a podrobení rôznym formám vykorisťovania. Podobne ako mnohé iné nelegálne činnosti, aj obchodovanie s ľuďmi podľa polície organizujú najmä rozsiahle, hierarchicky štruktúrované zločinecké skupiny. "Popri obchodovaní s drogami a nelegálnom obchode so zbraňami sa z obchodu s ľuďmi stal tretí najvýnosnejší a zároveň aj najrýchlejšie sa rozvíjajúci druh organizovanej trestnej činnosti," zdôraznila Baloghová. Odhaľovanie takýchto prípadov je náročné, pretože obete sa boja a často sa hanbia o probléme hovoriť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies