Muži zastrelili diviaka, obvinili ich z pytliactva

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 12:02 • 2 min
Muži zastrelili diviaka, obvinili ich z pytliactva

BRATISLAVA - Polícia obvinila troch mužov z Lučenca z prečinu pytliactva spáchaného formou spolupáchateľstva.

slovakia

left justify in out

V stredu 20. apríla okolo 22:30 v katastri obce Dolná Strehová (okres Veľký Krtíš) 28-ročný Michal, 29-ročný László a 35-ročný Ján bez povolenia ulovili diviaka. Informovala o tom banskobystrická policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová s tým, že približne trojročný kanec vážil okolo 100 kilogramov.


Obvinený Ján, ktorý je držiteľom zbrojného preukazu, strieľal zo zadného sedadla odstaveného motorového vozidla a voľne pasúceho sa diviaka zasiahol strelou z guľovnice. Poľovníckemu združeniu v Dolnej Strehovej tak spôsobil škodu, ktorú predbežne vyčíslili na 600 eur. Páchateľov krátko po čine zastavila policajná hliadka, ktorá pri kontrole vozidla zistila, že je v aute nelegálne ulovená zver. Mužov zadržali a po vykonaní procesných úkonov ich prepustili na slobodu.


V prípade dokázania viny hrozí 28-ročnému Michalovi a 29-ročnému Lászlóvi trest odňatia slobody až na dva roky, 35-ročnému Jánovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona