Muži vyhodili pri policajnej kontrole z auta pervitín

NETKY.SK • 25 Máj 2013, 13:12 • 2 min
Muži vyhodili pri policajnej kontrole z auta pervitín

BRATISLAVA/ MICHALOVCE - Z drogovej trestnej činnosti obvinil v piatok 24. mája michalovský policajný vyšetrovateľ dvoch mužov z okresu Michalovce, 42-ročného Ivana a 26-ročného Richarda. Ako agentúru SITA informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, obaja muži pri policajnej akcii vyhodili z auta pervitín.

slovakia

left justify in out

Starší Ivan približne od februára od presne nezisteného zdroja získaval metamfetamín ktorý skladoval doma a potom ďalej predával. Keď ho však policajti vo štvrtok 23. mája zastavili počas policajnej akcie cez okno osobného auta Ford Fusion vyhodil z auta dve plastové vrecká. Policajti ich zaistili a predbežnou expertízou zistili, že v oboch vrecúškach bolo takmer 73 gramov takmer 80-percentného metamfetamínu. Zo zaisteného množstva by sa podľa polície dalo vyrobiť až 5 645 obvykle jednorazových dávok drogy. Podľa vyčíslenia hodnoty dávok by predajom muž získal vyše 5 820 eur. Obvinený Richard ako Ivanov spolujazdec vo Forde prestúpil do auta VW Passat, ktoré poň prišlo. Aj to však policajti zastavili, pričom Richard oknom spolujazdca vyhodil von z auta vrecúško i skladačku. Ich expertíza potvrdila, že vrecúško a skladačka obsahovali viac ako 1,30 gramov takmer 79-percentného metamfetamínu, z ktorého by sa podľa polície dalo pripraviť až 103 obvykle jednorazových dávok drogy. 

Ivana, ktorý bol už dvakrát trestaný, obvinil vyšetrovateľ z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Mladší Richard bol obvinený zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Ako dodala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia s návrhom na ich väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému Ivanovi väzenie na 10 až 15 rokov a obvinenému Richardovi trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona