Muži vraj prežívajú prvé sekundy rodičovstva intenzívnejšie ako ženy

NETKY.SK • 13 Január 2014, 17:29 • 2 min
Muži vraj prežívajú prvé sekundy rodičovstva intenzívnejšie ako ženy

BERLÍN - Už prvé sekundy rodičovstva prežívajú muži intenzívnejšie ako ženy, napísala dnes agentúra DPA. Uviedla, že 95 percent mužov, ktorí sa v predchádzajúcich troch rokoch stali otcami, bolo prítomných pri pôrode. Ukázal to prieskum, ktorý pre nemecký časopis Eltern (Rodičia) uskutočnil inštitút Forsa. Respondentmi bolo 1000 otcov či nevlastných otcov.

slovakia

left justify in out

Väčšina z opýtaných sa na starostlivosti o dieťa intenzívne podieľa, vyplynulo z ankety. Nemajú problém dokonca ani s nočným vstávaním. Čím sú však ratolesti staršie, tým menej času s nimi otcovia trávia. Deťom do troch rokov veku venuje 60 percent otcov viac ako dve hodiny týždenne, u detí nad 13 rokov to je však už iba 27 percent otcov. Podľa odborníkov to nie je až také zlé. Pre deti sa totiž s pribúdajúcim vekom stávajú rovesníci zaujímavejšími, než ich rodičia, informovala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies