Muži vliekli po dedine nahú ženu, pošpinila podľa nich česť ich rodiny

NETKY.SK • 31 Október 2017, 16:59 • 2 min
Muži vliekli po dedine nahú ženu, pošpinila podľa nich česť ich rodiny

MULTÁN - Pakistanská polícia zatkla siedmich mužských obyvateľov dedinky na severozápade Pakistanu za to, že vyzliekli cudziu ženu dohola a vláčili ju nahú po dedine.

slovakia

left justify in out

Ako informoval predstaviteľ miestnej polície Muhammad Bašarát Chán, dvoch hlavných podozrivých sa polícii chytiť nepodarilo a zostávajú zatiaľ na slobode. Všetci deviati podozriví sú členmi rovnakej rodiny, pričom zatknutí muži tvrdia, že žena, ktorej sa takto pomstili, patrila k rodine, ktorá pošpinila česť ich rodiny.

Podľa Chána malo ich rodinnú česť pošpiniť to, že brat ženy, na ktorej sa muži pomstili, nadviazal vzťah s ich sestrou, a to bez ich súhlasu.

Ešte horšie dopadnú každý rok stovky žien v Pakistane a iných moslimských krajinách, ktoré muži za údajné pošpinenie cti rodiny zabijú. Len v samotnom Pakistane zahynie pri vraždách zo cti približne tisíc žien ročne.

Vražda zo cti je v ultrakonzervatívnych moslimských spoločenstvách naďalej tradíciou, napriek tomu, že väčšina krajín sa proti takýmto praktikám snaží bojovať. Mužskí príbuzní pri nej na základe rozhodnutia rodinnej rady zabíjajú prevažne ženy, ktoré sa podľa nich previnili proti islamskému právu, najčastejšie nepovoleným vzťahom s mužom, alebo iným činom, ktorý sa podľa nich prieči morálke.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona