Muži sa prezliekli za policajtov, zabili ochranku drogového bossa

NETKY.SK • 23 November 2012, 08:59 • 2 min
Muži sa prezliekli za policajtov, zabili ochranku drogového bossa

Muži sa prezliekli za policajtov, zabili ochranku drogového bossa - Krimi Strážnik nemocnice mužom nedovolil vstup, tí spustili paľbu zo samopalov, pričom zabili šesť ochrankárov a jedného príslušníka nemocničnej ochranky. Pri pokuse o zabitie drogového d

slovakia

left justify in out

img

Strážnik nemocnice mužom nedovolil vstup, tí spustili paľbu zo samopalov, pričom zabili šesť ochrankárov a jedného príslušníka nemocničnej ochranky.

 Pri pokuse o zabitie drogového dílera zastrelila vo štvrtok skupina mužov prestrojených za policajtov sedem ľudí na guatemalskej klinike. Informovala o tom agentúra Reuters.

Minister vnútra Mauricio López informoval, že členovia gangu vstúpili do nemocnice situovanej v lepšej štvrti guatemalskej metropoly so zámienkou, že hľadajú Jaira Orellanu, známeho obchodníka s drogami.

Strážnik nemocnice im však nedovolil vstup, na čo muži spustili paľbu zo samopalov, pričom zabili šesť Orellanových ochrankárov a jedného príslušníka nemocničnej ochranky. Po čine ušli piatimi športovými autami.

Minister López v komentári uviedol, že zrejme ide o dôsledok boja o moc medzi drogovými klanmi. Dodal, že terčom útoku mal byť Orellana, ktorý z incidentu vyviazol bez zranení.

Podľa oficiálnych informácií jedna z obetí streľby pochádzala zo štátu Alta Verapaz, kde guatemalská vláda v decembri 2010 vyhlásila stanné právo v snahe získať nad ním kontrolu a eliminovať tak vplyv mexického drogového kartelu Los Zetas.

Ako pripomína Reuters, mexické drogové gangy rozšírili svoju pôsobnosť do stredoamerických štátov, aby cez Južnú Ameriku mohli dodávať kokaín do Spojených štátov.

V máji minulého roku príslušníci kartelu Los Zetas popravili 27 farmárov z pohraničnej oblasti Petén kvôli sporu ohľadom pašeráckych ciest vedúcich cez ich pozemky.

Guatemalský prezident a penzionovaný generál Otto Pérez, ktorý sa ujal funkcie v januári, sľúbil potlačiť drogové gangy a klany v Guatemale, ktorá je jednou z krajín s najvyšším počtom vrážd na svete.

Lídri troch latinskoamerických krajín - Mexika, Kolumbie a Guatemaly, ktoré sú najbližšími spojencami USA v ich vojne proti drogám a snahách o ich zákaz - v septembri vyzvali vlády sveta, aby zvážili nové možnosti riešenia drogového problému.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies