Muži preferujú ženy s výrazne vypuklými zadkami

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 11:27 • 2 min
Muži preferujú ženy s výrazne vypuklými zadkami

DALLAS - Tím vedcov z Texaskej univerzity a Bilkent Üniversitesi v tureckej Ankare zistil, že muži preferujú ženy s výrazne vypuklým zadkom, teda také, ktorých chrbtica v driekovej časti zviera so zadkom teoreticky optimálny uhol 45,5 stupňa.

slovakia

left justify in out

Vo svojej štúdii zverejnenej v časopise Evolution and Human Behavior uviedli, že táto preferencia má pôvod ešte v praveku, keď ženám s takýmito krivkami hrozilo počas tehotenstva menšie riziko zranenia chrbtice, a tým pádom mohli za život porodiť viac potomkov. Samotný výskum sa skladal z dvoch častí. V prvej vedci ukázali približne stovke mužov obrázky žien s rôznymi tvarmi driekovej chrbtice, pričom muži mali hodnotiť ich atraktívnosť.

 

Z výsledkov vyplynulo, že mužov najviac priťahovali ženy so zakrivením 45,5 stupňa. V druhej časti štúdie potom odborníci chceli zistiť, či muži preferujú tento uhol, pretože sa spája s väčším zadkom, alebo pre zakrivenie chrbtice ako také. Zistili, že testovaní muži preferovali ženy s optimálnym zaoblením chrbtice bez ohľadu na veľkosť zadku.

 

"Táto štúdia je ďalším dôkazom, že krása nie je úplne subjektívna, ako tvrdia mnohí vedci, ale skôr v sebe nesie logiku adaptácie," uviedol jeden z autorov štúdie David Buss.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies