Muži pôjdu opäť na vojnu?! Minister Glváč to nevylučuje!

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 10:01 • 2 min
Muži pôjdu opäť na vojnu?! Minister Glváč to nevylučuje!

BRATISLAVA - Od zrušenia povinnej vojenskej služby ubehlo osem rokov a dnes minister obrany Martin Glváč nevylučuje jej opätovné zavedenie. Vlani pritom hovoril len o dobrovoľnom nástupe brancov.

slovakia

left justify in out

Ku ktorej možnosti sa prikloní, sa rozhodne do konca roka. Od roku 2006 Slovensko využíva len sily profesionálnej armády. Tá bola podmienkou na vstup Slovenska do NATO.

 

Minister Glváč spolu s ministrom Richterom ešte v roku 2013 predstavil projekt dobrovoľnej vojenčiny, ktorý rátal s výcvikom 150 ľudí.

 

img

 

Vojaci mali slúžiť v kasárňach šesť mesiacov za mesačný plat 250 eur v čistom. Projekt sa však doteraz nepodarilo zrealizovať. Rezort obrany pripravuje Koncepciu mobilizácie.

 

Hovorkyňa rezortu Martina Baleková odkázala, že na návrhu koncepcie sa pracuje a je predčasné hovoriť o tom, akú podobu bude mať branná povinnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona