Muži obvinení po tragickom prepade Rómov sú stíhaní na slobode

NETKY.SK • 19 December 2013, 11:07 • 2 min
Muži obvinení po tragickom prepade Rómov sú stíhaní na slobode

BRATISLAVA/ŠAĽA - Dvaja muži, obvinení po tragickom prepade v rodinnom dome v Trnovci nad Váhom v okrese Šaľa, sú stíhaní na slobode.

slovakia

left justify in out

"Na 25-ročného obvineného Michala dal vyšetrovateľ podnet na väzobné trestné stíhanie.  Okresná prokuratúra však tento podnet neakceptovala a obvinený bude stíhaný na slobode," uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Nočný prepad sa skončil smrťou jedného z páchateľov. V pondelok nadránom vtrhli dvaja muži do domu rómskej rodiny, kde spalo osem ľudí, útok domácich neprežil 40-ročný Slavomír. Po výsledkoch pitvy vyšetrovateľ zo zabitia obvinil dvoch domácich vo veku 14 a 25 rokov. Podľa doterajších informácií sa páchatelia s výkrikmi, že ide o policajnú akciu, dostali cez okno do domu. Slavomír útok neprežil, druhý z páchateľov ušiel, polícia po ňom stále pátra. Michala, ktorý bol tom čase ešte v kontakte so zbitým vlamačom, zadržali policajti na mieste, uviedla Čuháková. Incident polícia stále vyšetruje. Trestná sadzba v takomto prípade je sedem až desať rokov, v prípade mladistvých sa znižuje na polovicu.

Podľa príbuzných prepadnutej rodiny si muži zrejme prišli po peniaze. „V poslednom čase prišli k peniazom, niečo zdedili a kúpili si v dedine niekoľko domov. Preto ich asi aj prepadli. Teraz sa tu bojíme, aby sa niečo nezomlelo," povedal jeden z bratrancov, ktorý žije v Trnovci nad Váhom. Ďalší, ktorý je vzdialeným príbuzným, dodal, že sa iba bránili. „Dvaja muži rozbili v noci okno, vliezli do domu a zaútočili. Dokonca jeden z nich silno udrel aj šestnásťročného chlapca a rozbil mu ústa,“ dodal. 

Starosta obce Ján Hrabovský pre agentúru SITA povedal, že nešlo o problémovú rodinu a takýto prípad majú v obci po prvýkrát. Má však informácie, že približne pred dvoma týždňami im niekto rozbil okno a domáci sa pravdepodobne na útočníkov pripravili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies