Muži a ženy v oblasti sexu ľutujú rozdielne veci

NETKY.SK • 26 November 2013, 06:21 • 2 min
Muži a ženy v oblasti sexu ľutujú rozdielne veci

AUSTIN - Podľa spoločnej štúdie Texaskej a Kalifornskej univerzity, ktorú v pondelok zverejnila agentúra Reuters, muži najčastejšie ľutujú, že nemali sex s viacerými partnerkami, zatiaľ čo ženy často ľutujú sex so zlým partnerom.

slovakia

left justify in out

Cieľom štúdie bolo ukázať, že pocit ľútosti, týkajúci sa reprodukcie, je súčasťou evolučného procesu. "Každá premárnená možnosť sexu s novou partnerkou je u mužov potenciálne premárnenou reprodukčnou príležitosťou - čo z evolučnej perspektívy predstavuje veľkú stratu," povedala profesorka psychológie Kalifornskej univerzity Martie Haseltonová, ktorá sa na výskume podieľala.

Muži podľa štúdie najviac ľutujú tri veci: že boli príliš plachí osloviť potenciálnu partnerku; že v mladosti neboli viac sexuálne odvážni a že nemali viac sexuálnych partneriek v období bez záväzkov.

Na druhej strane ženy najviac ľutujú stratu panenstva s nesprávnym partnerom, podvádzanie súčasného alebo minulého partnera a príliš rýchle zmeny sexuálneho života. "Dôsledky príležitostného sexu sú oveľa závažnejšie pre ženy ako pre mužov a to sa pravdepodobne odráža aj na odlišných emocionálnych reakciách pohlaví k ich minulým sexuálnym stykom," povedala Haseltonová.

Štúdia vychádza z troch čiastkových štúdií, do ktorých sa zapojilo celkovo okolo 25.000 ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies