Múzeum vo Veľkej Británii pátra po diamantovom prsteni za 750-tisíc libier: Vraj sa stratil!

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 09:31 • 2 min
Múzeum vo Veľkej Británii pátra po diamantovom prsteni za 750-tisíc libier: Vraj sa stratil!

Britské múzeum už šesť rokov bezúspešne pátra po vzácnom prsteni, ktorý bol v jeho zbierke.

slovakia

left justify in out

Prsteň sa pred časom dostal do múzea od anonymného majiteľa. Momentálne sa však už šiestym rokom pátra po tom, kde sa momentálne nachádza. Šperk v hodnote 750-tisíc libier sa renomovanej inštitúcii vraj stratil!

 

Zmiznutie prsteňa je jednou veľkou záhadou. Krátko na to, ako sa škoda zistila, začala po ňom pátrať polícia. Tá ho však doposiaľ nebola schopná nájsť. Ako sa môže významnému múzeu stať, že zapatroší vzácny exponát?

 

Prsteň sa stratil v čase, kedy bol uložený v depozitári, teda nie počas vystavovania. Múzeum pritom ani v jednom zo svojich vyhlásení neuvádza, že by sa mohlo jednať o krádež. Podľa hovorcu zmizol z miesta, kde bol čistený a to v roku 2011.

 

Polícia sa vyjadrila, že v súčasnosti nevzniesla žiadne obvinenia, pretože nemajú podozrivého. Múzeum doposiaľ podniklo len jednu vec, zvýšilo bezpečnostné opatrenia. Je však naozaj na zváženie, či sa mohlo stať, aby sa taký hodnotný kúsok zo zbierky len tak niekam zakotúľal.

 

Prsteň bol od preslávenej značky Cartier, ktorá sa považuje za jednu z najluxusnejších v oblasti výroby klenotov. Spoločnosť sa preslávila predovšetkým diamantovými šperkami. Stratený prsteň bol síce strieborný, no diamant v ňom mal veľkú hodnotu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies