Múzeum v Kodani kúpilo kostru 17-metrového dinosaura!

NETKY.SK • 18 December 2013, 10:14 • 2 min
Múzeum v Kodani kúpilo kostru 17-metrového dinosaura!

BRATISLAVA - Novým majiteľom kostry sedemnásťmetrového dinosaura druhu Diplodocus longus, ktorú koncom novembra vydražili za 400-tisíc libier, sa stalo Dánske prírodovedné múzeum v Kodani. Informovalo o tom v utorok vedenie múzea s tým, že na zakúpenie fosílie prispela Nadácia rodiny Obelovcov.

slovakia

left justify in out

Dinosaura s prezývkou Misty dražila anglická spoločnosť Summers Place Auctions, ktorá však meno nového majiteľa vtedy nezverejnila, uviedla iba, že ide o inštitúciu, ktorá kostru vystaví v múzeu alebo na nejakom inom verejnom mieste. Fosíliu tohto dinosaura objavili v roku 2009 synovia nemeckého paleontológa Raimunda Albersdörfera v americkom štáte Wyoming, pričom ide iba o jednu zo šiestich takmer kompletne zachovaných kostier tohto druhu sauropoda. Fosíliu zložili v holandskom Rotterdame, odkiaľ ju previezli na dražbu do Anglicka. "Vlastniť kostru obrovského dinosaura je samozrejme snom každého prírodovedného múzea. Na to, aby sme pochopili prírodu a svet, v ktorom žijeme, musíme najprv porozumieť minulosti. A nič nás nespája s dávnou minulosťou viac než dinosaury," vyhlásil riaditeľ múzea Morten Meldgaard. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies